Втората вълна от разпространението на COVID-19 е в разгара си

...
Втората вълна от разпространението на COVID-19 е в разгара си
Коментари Харесай

Кой пие повече по време самоизолация

Втората вълна от разпространяването на COVID-19 е в разгара си и доста страни още веднъж са в локдаун. Затворени по домовете си, доста хора протягат ръка към алкохола като към избавление.
 Световната здравна организация, самоизолирането, алкохолът и за какво би трябвало да го заобикаляме
Алкохолът - зложелател, а не избавление по време на карантина

Заблудата, в която ни вкарва пиенето

През март и април тази година, когато в доста американски градове и щати вкараха карантина, американскитe медии оповестиха, че в страната внезапно се усилва продажбата на алкохол.

Тогава учени от Тексаския университет в Хюстън вземат решение да проучат по какъв начин самоизолирането и други стресови фактори, свързани с епидемията от COVID-19, въздействат на алкохолните привички на американците.
 Снимка 508701

В изследването на Ситара Виракун и нейни сътрудници взимат присъединяване повече от две хиляди поданици на Съединени американски щати над 18 години. Анализът на данните демонстрира, че самоизолирането е повлияла по друг метод на съществено пиещите американци и на другите, които рядко посягали към чашката или въобще не пиели преди карантината.

Тези, които пиели умерено или въобще не употребявали алкохол преди този момент, не са се повлияли от епидемиологичните ограничавания и не са почнали да пият повече. Обичащите чашката обаче почнали да пият повече и по-често.

Средно всяка последваща седмица самоизолация усилва с 19% вероятността от напиване. Това визира изключително пиещите ергени без деца. Към края на епидемията тези хора пиели съвсем два пъти повече, в сравнение с преди нея. Интересното е, че тази наклонност е засегнала мощно и дамите, и младежите, написа l.
 Виното, бирата, затлъстяването, здравето и има ли безвредни количества алкохол
Каква е връзката сред алкохола и килограмите

Учените имат вест за нас

Учените допускат, че непрекъснатото седене у дома е един от стресовите фактори, които карат всекидневно пиещите да пият още повече и по-често.

Тези особености на душeвността би трябвало да се регистрират както при изработването на противоепидемиологични ограничения, по този начин и в други обстановки, когато представителите на уязвимите групи би трябвало да седят доста време у дома, считат учените. Резултатите от проучването са оповестени в.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР