Втората руска ваксина срещу Covid-19 е показала 100% ефективност срещу

...
Втората руска ваксина срещу Covid-19 е показала 100% ефективност срещу
Коментари Харесай

Русия се похвали с нов пробив: Ваксината "Епиваккорона" е със 100% ефективност

Втората съветска ваксина против Covid-19 е посочила 100% успеваемост против заразяване с вируса, оповестиха съветските санитарни управляващи.

 

Разработената в Новосибирския център по вирусология и биотехнология „ Вектор “ ваксина „ ЕпиВакКорона “ е посочила стопроцентна имунологична успеваемост през първия и втория стадий на клиничните проучвания, оповестиха от Федералната работа за отбрана на правата на потребителите “Роспотребнадзор “.

Препаратът беше регистриран през октомври предходната година. През ноември здравното ведомство позволи на Новосибирския център да стартира пострегитрационни проучвания върху доброволци над 60-годишна възраст.

Според генералния шеф на центъра Ринат Максютов имунизацията е напълно синтетична и е безвредна както за възрастните хора, по този начин и за хората с алергии и хронични болести.

Наличието на антитела против новата коронавирусна зараза не пречи на имунизирането с " Епиваккорона ". Преди имунизацията обаче е належащо човек да е изцяло възобновен от болестта и да се съветва с доктор, прецизират от " Роспотребнадзор ".

При почналата през вчерашния ден в Русия огромна имунизация на популацията против Covid-19 се употребява имунизацията на Националния център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “ „ Спутник V “, която получи регистрация през август.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР