Втората премиера на 12 разгневени жени ще се състои на

...
Втората премиера на 12 разгневени жени ще се състои на
Коментари Харесай

12 разгневени жени пак ще играят в НБУ

Втората премиера на " 12 ядосани дами " ще се състои на 31 март, от 18,30 ч., на сцената на Университетски спектакъл Нов български университет. Постановката е по акомодацията на Шърмън Л. Съргъл, основана на телевизионния филм на Реджиналд Роуз " 12 ядосани мъже ", почетен с премия " Еми ".
Дванайсет девойки, въодушевени от своя наставник проф. доктор Ева Волицер, ще опишат история за полезности, подозрения, сложни решения и едно ликвидиране. Участват студенти от майнер програмата на Нов български университет " Театър - актьорско изкуство ": Зарина Златарева, Тамара Ангеловска, Емма Ангелова, Василена Иванова, Поли Янева, Цветелина Ангелова, Ана Стоянова, Екатерина Чуклева, Анжела Чолакова, Соня Хоанг, Ивет Коста, Дема Чолакова и Виктор Стоянов.
Сценография и костюми - Яна Дворецка. Превод - Вера Кондова. Асистенти костюми са Милица Милнова, Ели Ненковска, Анита Рачева, Кристина Любенова, Едже Дервиш и Селин Миткова.

19-годишно момче е обещано под съд за убийството на татко си. " Няма късмет той... " - промърморва правосъдната защита, до момента в който дванайсетте правосъдни заседатели влизат в мрачната заседателна стая на журито. Изглежда, изходът от делото ще е явен и бърз, до момента в който един от заседателите не стартира да отваря очите на останалите за обстоятелствата.
" С това е забележителна демокрацията, че ни уведомяват по пощата да дойдем тук, на това място, и да решим, дали един човек е отговорен или не. Човек, който не познаваме ", споделя една от заседателките. И прибавя: " Нито ще спечелим, нито ще загубим от присъдата. Не би трябвало да го трансформираме в нещо персонално... " То обаче в действителност става персонално, а всеки правосъден заседател разкрива своя темперамент, до момента в който се преразглеждат още веднъж свидетелските показания, прави се възстановка на убийството и пред очите им се заражда опасност за ново ликвидиране.
Нервите са опънати, разногласията се разгорещяват, а правосъдните заседатели се трансформират в дванайсет ядосани хора. Окончателната присъда и достигането до нея, в изпълнени напрегнато подиуми, наелектризира публиката и я държи на ръба на столовете, с помощта на тази превъзходна, зряла трагична творба, която не слиза от международните подиуми и филми.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР