Втората политическа сила, която БСП покани на разговори за съставяне

...
Втората политическа сила, която БСП покани на разговори за съставяне
Коментари Харесай

БСП и ИТН искат кабинет в рамките на този парламент

Втората политическа мощ, която Българска социалистическа партия предложения на диалози за сформиране на ново държавно управление с третия мандат, е " ИТН “.

В началото на срещата водачът на социалистите Корнелия Нинова съобщи, че партията има съществени планове да опита да направи държавно управление и нямат желание да губят време в празни договаряния.

" Затова ви апелирам да кажете вашата позиция - желаете ли съществено да създадем държавно управление? Второ, желаеме държавното управление да работи по програмата на трите партии, която приехме при първия изследователски мандат – откакто не сте взели участие, е изцяло обикновено да дадете мнение. Затова, в случай че имате воля да седнем да беседваме за държавно управление, притиснати от рецесии и загрижени за хората, да седнем с тази цел “, сподели Нинова.

Тя предизвести, че в първия кръг от договаряния ще се приказва единствено за стратегия и политики и няма да се разисква персоналния състав на кабинета и прикани Има Такъв Народ да създадат своите оферти към програмата.

" Още откакто стана ясно, че още веднъж се завърта парламентарната рулетка, ние обявихме, че ще сме диалогични и че съгласно нас би трябвало да се образува кабинет с партиите от четворната коалиция. Програмата значително припокрива съдружното съглашение, макар че има някои дисусионни моменти. Идваме с подготвени оферти, тъй като не участвахме при правенето ѝ ", сподели ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

" Избори сега не са нужни, те ще задълбочат рецесията. Трябва да създадем всичко допустимо, загърбвайки егото си, с цел да се стигне до кабинет “, сподели и Ива Митева от Има Такъв Народ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР