Втората по големина в света верига киносалони, Синеуърлд груп (Cineworld

...
Втората по големина в света верига киносалони, Синеуърлд груп (Cineworld
Коментари Харесай

Втората по големина в света верига киносалони се готви да обяви несъстоятелност


Втората по величина в света верига киносалони, " Синеуърлд груп " (Cineworld Group), се готви да разгласи неплатежоспособност, написа в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Синеуърлд груп " се чака да подаде молба за " метаморфоза в изискванията на неплатежоспособност " според глава 11 от Кодекса на Съединени американски щати и обмисля да открие процедура по неплатежоспособност във Англия, написа електронното издание на на " Уолстрийт джърнъл ".

" Синеуърлд груп " отхвърля коментар по тематиката, само че акциите на компанията на фондовата борса в Лондон се намалиха с над 81 % до рекордно ниската стойност от 1,8 пенса, отбелязва Ройтерс.

Компанията, която оперира в 10 страни, е притежател на веригата от киносалони в Съединени американски щати " Регал Синемас " (Regal Cinemas). Преди дни тя разгласи, че неналичието на кинохитове сега е причина за понижената посещаемост на киносалоните й. " Синеуърлд груп " означи, че обстановката евентуално няма да се промени до ноември и евентуално ще усложни напъните й да понижи задълженията си.

Нетният дълг на компанията възлизаше на 8,9 милиарда $ в края на 2021 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР