Втората най-голяма авиокомпания в Германия по брой на превозените пътници

...
Втората най-голяма авиокомпания в Германия по брой на превозените пътници
Коментари Харесай

Ryanair видя конспирация във фалита на Air Berlin

Втората най-голяма самолетна компания в Германия по брой на превозените пасажери - Air Berlin, през вчерашния ден разгласи банкрут. Това стана, откакто Etihad - главен акционер в сдружението, съобщи, че няма да налива повече пари. Германското държавно управление към този момент е осигурило заем от 150 милиона евро, с които полетите да продължат, до момента в който бъде контрактувана продажба на част от бизнеса и активите.

Днес обаче Ryanair, най-големият авиопревозвач в Европа по брой пасажери, видя интрига във банкрута и даже подаде недоволство до управляващите в Германия и Европейския съюз, като заподозря, че крайната цел е да се спре експанзията й в страната.

Причината е, че се чака Lufthansa - водач в Германия, да придобие елементи от бизнеса и активите на Air Berlin, написа Reuters, цитирайки шефа на компанията Майкъл О`Лиъри.

" Едно обединение ще усили пазарния дял на Lufthansa в Германия от 68 до 95% за вътрешни полети и от 47 до 60% надзор на целия пазар, което е нарушаване направилата в Германия и в Европейски Съюз ", добави той пред организацията.

Германското държавно управление към този момент отхвърли неговите изказвания.

Междувременно Томас Винкелман, основен изпълнителен шеф на Air Berlin, упрекна многократните забавяния в откриването на ново летище за банкрута на компанията. Аерогарата в столицата на Германия трябваше да отвори още през 2011 година, а авиопревозвачът да реалокира базата си на него.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР