Втората част от Рали Сърбия започва днес с нови 6

...
Втората част от Рали Сърбия започва днес с нови 6
Коментари Харесай

Всички гледат небето, молят се да няма киша на Рали Сърбия

Втората част от Рали Сърбия стартира през днешния ден с нови 6 скоростни прави (общо 57.50 км), само че в случай че има напрежение в боксовете на оживелите 24 екипажа, то е поради гъстите облаци, които се задават западно от града.

" Тука " киша " (дъжд на сръбски) нормално е доста къса, само че и мощна ", споделя навигаторът на водача в класирането Душан Боркович - Игор Маркович. И за него, както и за останалите състезатели най-важният въпрос през днешния ден сутринта е какъв да бъде избора на гуми. Защото и днешните шест теста имат същата характерност, като тази от събота - даже и в изсъхнало време асфалтовото покритие е доста хлъзгаво. " Какво да приказваме, в случай че завали? " - добавя Маркович.

В класирането на българите настъпи дребна смяна и тя се отнася до повторния старт на наследник и татко Попови - Виторио и Христо. След две повреди по техния Ситроен през вчерашния ден, които през нощта са били отстранени, двамата сливналии ще рестартират присъединяване си в Рали Сърбия и ще опитат да спасят дребното останали очаквания да завоюват от семейство Йорданови - Петър и Любка (Хюндай i20 Купе).

" Сега към този момент ще виждам единствено отбраната на националната купа ", сподели преди старта тази заран двойният първенец Мирослав Ангелов (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5 Ево), който води на кандидата си за купата Йордан Атанасов (АРТ Моторспорт, Мицубиши Лансър Ево 9) с близо 2 мин и тъкмо с 12.4 т. в актива - 88.8 към 76.4.

Ангелов обаче не изключва опцията ориста да му даде комфортен случай, с цел да организира сполучлива офанзива против Боркович и да вземе сръбското рали. Вчера Душа, спечелилият от 2019 година, направи на един и същи скоростен стадий два тежки удара, само че все пак успяваше да е надалеч по-бърз от Ангелов и го води с 103.4 сек. Този задатък може да бъде премахнат елементарно, само че Бъркович би трябвало да се окаже в обстановка, която ще му отнеме повече от минута.

" Казах, че е доста бърз, доста познава стадиите, а в този момент да кажа и това, че е и " доста корава " тази Шкода, с цел да издържи на два такива удара през вчерашния ден и да продължава в надпреварата ", заключи Ангелов спомагателните преимущества, които Боркович му е противопоставил.

Първият автомобил се чака в сервизния парк на Врнячка Баня в завършек на общо 380-те километра съревнование към 14:44, а церемонията по награждаването на спечелилите е в 15:27 в центъра на града.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР