Втора мразовита нощ измина в ударените от мощно земетресение Южна

...
Втора мразовита нощ измина в ударените от мощно земетресение Южна
Коментари Харесай

Втора мразовита нощ в Турция и Сирия, жетрвите са вече над 8000

Втора мразовита нощ измина в ударените от мощно земетресение Южна Турция и Северна Сирия. На този декор нараства броя жертвите. Загиналите в двете страни към този момент са над 8 хиляди, а броят на ранените е незнаен.
Прочетете още
Повечето жертви - близо 6 хиляди, са в Турция. Роднини на хора, които са живеели в срутени здания, се причислиха към обезверените избавителни интервенции с кирки, лостове и даже голи ръце.

Според някои от околните на хората в неопределеност на избавителните служби е лишило прекалено много време, с цел да реагират на избрани места.

„ Много се изплашихме. В къщи са спукани тръбите за вода и газ. Има съществени вреди по всички стени. Искахме да влезем отново вътре след труса, само че не ни позволиха. Всички тук сме в идентична обстановка. Къщите на наши родственици също бяха разрушени, загубихме околните си. Искаме да отидем до нашето село, само че пътищата са затворени ”, показа Гюлчан Сай, която живее в Малатия.

Хиляди хора са премръзнали, гладни и търсят заслон в палатковите лагери. „ Чувстваме се извънредно. Виждате нашето състояние, опитваме се да се стоплим с този огън. Опитваме се да живеем без храна и вода. Искаме да се върнем вкъщи допустимо най-скоро ”, сподели Емра Кая.

Междувременно не престават издирвателни и избавителни акции, където присъединяване взимат и български екипи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР