„Втора инвазия” нарече президентът на Кипър Никос Анастасиадис навлизането на

...
„Втора инвазия” нарече президентът на Кипър Никос Анастасиадис навлизането на
Коментари Харесай

Обвиниха Турция във „втора инвазия“

„ Втора инвазия” назова президентът на Кипър Никос Анастасиадис навлизането на турския сондажен транспортен съд „ Фатих” в изключителната икономическа зона на страната. Международната общественост поддържа Кипър и неговите суверенни права, съобщи БНР.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш упорства за полагане на старания за понижаване на напрежението. Той още веднъж показва позицията на интернационалната организация, че офшорните въглеводороди могат да бъдат от изгода и за двете общности в Кипър. Гутериш напомня и че водачите на кипърските гърци и на кипърските турци са се договорили в договарянията, че естествените запаси в единен Кипър ще бъдат отговорност на бъдещото федерално държавно управление.

Анастасиадис назова навлизането на Турция в изключителната икономическа зона на острова в събота „ втора инвазия”, защото дейностите ѝ са „ интензивно нарушаване на интернационалното право за следващ път”. Това не разрешава обновяване на договарянията за обединяване на страната, защото е невероятно да се приказва за мир под опасност, съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР