Втора голяма сделка в млечната индустрия в страната, скоро ще

...
Втора голяма сделка в млечната индустрия в страната, скоро ще
Коментари Харесай

Втора голяма сделка променя млекопреработвателния сектор в страната

Втора огромна договорка в млечната промишленост в страната, скоро ще бъде реалност. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) зелена светлина за концентрацията сред сдруженията " Шрайбер Фуудс България " и " ДЖЕЙ ЕМ ДЖЕЙ Индъстрийс ". Припомняме, че при започване на 2023 година регулаторът позволи сливането сред две млекопреработващи предприятия с гръцки притежатели - сливенската " Тирбул " получи утвърждение да купи пловдивската " Обединена млечна компания " (ОМК).

" ДЖЕЙ ЕМ ДЖЕЙ Индъстрийс " е компания профилирана в търговията с млечни артикули. Собственик на нейният капитал е Джозеф Джабра. Името на Джабра е добре познато в млечния бранш. Той има фабриката " Ем Джей Дериз " в Карлово, в която се създават млечни артикули (основно сирена) под марката " Мое Твое Наше ". По-голяма част от продукцията на сдружението се осъществя в чужбина - в Германия, Англия, Швеция, Дубай, Ливан, Ирак, Саудитска Арабия, даже за далечните Съединени американски щати, Канада и Нова Зеландия и екзотичния Кот Д " Ивоар. Компанията създава личните марки на редица интернационалните вериги и огромни местни хипермаркети.
 Бадемово, соево, овесено мляко: Защо растителните млека са толкоз скъпи?
Бадемово, соево, овесено мляко: Защо растителните млека са толкоз скъпи?

Има доста фактори, които вършат растителните млека желани пред обичайните, само че в едно отношение несъмнено не са

Продаваното сдружение " Шрайбер Фуудс България " е водач в производството на частни марки на свежи млечни артикули - млека, сирена, млечни плодови питиета и други Стартирало е активността си в България от 30 януари 2014 година посредством закупуване на индустриалните мощности на " Данон Сердика " АД в София, като го е оборудвало с нови, съвременни индустриални технологии. Дружеството създава необятна гама от млечни артикули (прясно мляко, кисело мляко, ароматизирано десертно кисело мляко, млечно-кисели питиета (айрян) и рехидратираща немлечна напитка с плодов вкус) и се е утвърдила като един от най-големите производители на тези артикули в България.

Производствените мощности на " Шрайбер " се намират напълно в България, на територията на град София. Продуктите се осъществят главно на българските пазари.

Продаваното сдружение не има лични марки, а създава продуктите си за възложители под техните марки. По силата на контракти и съглашения, клиентите на " Шрайбер Фуудс България " разпореждат на сдружението да създаде избрани артикули, като ги опакова и етикетира със съответните марки, благосъстоятелност на възложителя.
 След проучване: Само едно от 5-те най-скъпи овчи сирена у нас е напълно от овче мляко
След проучване: Само едно от 5-те най-скъпи овчи сирена у нас е напълно от овче мляко

Нашето сирене е на 19-то място измежду най-хубавите сирена в света, кое е на първо

Целта на договорката е да се разшири портфолиото от предлагани артикули на групата на придобиващото сдружение. Това значи, че към сирената, в които " ДЖЕЙ ЕМ ДЖЕЙ Индъстрийс " е профилирана ще бъдат добавени и разнообразни типове млека.

След приключването на седлката придобиваното сдружение ще се отдръпна от локалния пазар, само че ще резервира главните за групата Шрайбер пазари в Западна Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР