Втора българска градинка с рози вече е създадена в Лондон.

...
Втора българска градинка с рози вече е създадена в Лондон.
Коментари Харесай

Създадоха втора българска градинка с рози в Лондон

Втора българска градинка с рози към този момент е основана в Лондон. След посадената през 2018 година градинка с рози в централния лондонски квартал Сохо, новата градинка се намира в сърцето на лондонския регион Бромли, излиза наяве от обява във Facebook групата „ Разходки из Лондон “.



Градината е дело на групата за разходки из Лондон и на българи от Бромли. Градинката с рози в Бромли е подарък от българската общественост в Лондон за лондончани, който символизира другарската връзка сред България и Англия, посредством общото национално цвете.

Тя също по този начин отбелязва приноса на българите в Лондон към актуалната история на този град. Българите в Бромли са финансирали засаждането на три сорта рози в съществуваща цветна леха в „ Куинс Гардънс “. В процеса по засаждането са взели участие 40 доброволци, заяви Съветът на Бромли.

„ Розите са израз на признателност от всички български поданици на Бромли за посрещането ни тук. Те означават и приноса на българските лондончани към актуалната история на Лондон “, означи Бойко Боев, създател на Лондонско-българска асоциация и гражданин на Бромли от 2012 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР