Всяко увеличаване на телесната температура с един градус увеличава метаболизма

...
Всяко увеличаване на телесната температура с един градус увеличава метаболизма
Коментари Харесай

Бърз метаболизъм

Всяко увеличение на телесната температура с един градус усилва метаболизма с 14% (консумирането на белтъчини работи по същия начин). Когато спите, вашият метаболизъм се понижава с 10 на 100.  Когато гладувате за повече от дванадесет часа метаболизма ви в действителност понижава с 40 на 100. Когато пропуснете хранене, тялото ви бързо минава в режим на предпазване, а не в режим на изгаряне. Закусването заран спомага за поддържането на бърз метаболизъм.

Тайни неща, които ви вършат затлъстели!

Ако още се чудите, за какво даже да ядете доста по-малко от други хора, към момента качвате мазнини, знайте, че хормоните имат значителен виновност в това! Жлезите, които конструират ендокринната ви система и създават хормоните, са отговорни за генетичните болести, които биха могли да въздействат на метаболизма и на тежестта ви.

Основните метаболитни жлези са:

Щитовидна жлеза –  хормони на щитовидната жлеза въздейства на това какъв брой бързо или постепенно да горите сила. Твърде доста хормони принуждава организма да изразходва сила, прекомерно бързо. Ако не произвеждате задоволително, развивате положение, наречено хипотиреоидизъм, в който метаболизма се забавя. Най-добрият метод да се управляват равнищата на хормоните на щитовидната жлеза са? Прост кръвен тест.

Надбъбречните жлези : надбъбречната жлеза седи като шапка  върху бъбреците, само че тя са следени от corticotroplnn-releasmg hormon (CRH), който се създава от хипоталамуса. При хронично уплашени, надбъбречните жлези създават кортизол и той подтиска CRH-което е доста неприятно, тъй като CRH ще понижи желанието за ястие. Високите равнища на кортизола ще понижат инсулиновата сензитивност, тъй че оказва неподходящо въздействие върху метаболизма на мазнините и протеините. Бъбрекът дава отговор на високите равнища на кортизола като задържа сол и вода, тъй че в кръвта усилва налягането в кръвоносната система. В същото време, други хормони синтезирани от надбъбречната жлеза, като тестостерон и неговите производни като естроген се усилват, което кара организма да складира приетата сила като лой.

Всичко на всичко,  вие имате 9 известни хормона, които ви споделят да ядете повече и 14, които ви споделят да спрете да ядете. Хормоните, както и спорта са на ваша страна. Те се грижат за здравето ви. Може би вашият организъм не създава Лептин вярно или тялото ви има прекалено много високи равнища на кортизол, или не може да достави лептин до мозъка или никой хормон обвързван с вашата задоволеност не работи правилно. Сами виждате, че с цел да изглеждате външно добре се изисква от вътрешната страна да сте здрави!

Естествени способи за забързване на метаболизма:

Зелен чай – зеленият чай съдържа тип антиоксидант наименуван Флавоноид, който  доказано спомага за намаляването на мазнините и надлежно и сантиметрите в талията Ви. Той също спомага за битката с рака.

Люти чушки – съдържат биоактивни химикали, наречени capsinoids. Консумацията на capsinoids усилва разхода на сила. Добавянето на малко пикантност към вашата храна също може да помогне за понижаване на мазнините по корема.

Кофеин – Малко количество кофеин ще ускори вашия метаболизъм, посредством стимулиране на ЦНС (централна нервна система). Чаша кафе (с към 150мг кофеин) е изцяло задоволително за достигането на метаболитния резултат. Твърде доста кофеин може да ви попречи на съня, болки в корема и така нататък

Храни богати на белтъчини – Организмът доста усилва скоростта на метаболизма незабавно след консумирането на храна. С други думи, нашите тела се нуждаят от спомагателна сила за храносмилане, всмуква и превозване на всички хранителни субстанции, след консумация на протеини. Когато ядете протеин изгаряте най-вече сила. Яжте риба, бяло месо, яйца и растителен протеин като боб и соя и така нататък.

Храни богати на желязо – Желязото е значим минерал, който оказва помощ за превоза на О2 до тъканите в тялото. Желязото оказва помощ на телата ни да вършат сила – ниските равнища на желязо могат да доведат до отмалялост, загуба на вкус, анемия (недостатъчно червени кръвни клетки) и закъснение на обмяната на веществата. Храни, богати на желязо включват миди, говеждо, агнешко, риба и птици. Растителни източници на желязо включват тиквено семе, леща, тофу, нахут и други зърна.

Гладуване – Най-лошото нещо, което можете да извършите за вашия метаболизъм е да гладувате. Консумирането на доста малко калории, посредством което лишавате тялото си от задоволително сила, с цел да извърши своите съществени функционалности, и метаболизма ви ще върви на занимателен каданс.

Яжте постоянно – Удължаването на времето сред обособените хранения прави тялото ви да отива в “режим на апетит ”, посредством което забавяте метаболизма си, като средство за опазване на силата и попречване на глада. Яжте на постоянно и по-малко. За тези, които не мога да ядат доста е добре да имат 3 съществени хранения и 2 междинни.

Спете задоволително –  Хроничната липса на сън може да забави обмяната на веществата, покачва апетита и усилва риска от наднормено тегло. Стремете се да получите минимум седем до осем часа сън на нощ.

Упражнения – Упражненията са най-безопасният и най-ефективният метод да засилите вашия метаболизъм. Упражненията освен повдигат вашия метаболизъм, само че откакто упражнявате поддържате висок разход на сила неподвижен. Препоръчвам осъществяването на базови извършения. За мен те са най-хубавите извършения за изгаряне на мазнините.

Автор: Страхил Иванов, FitBG.NET

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР