Всяко семейство има свой скелет в килера. Понякога дори не

...
Всяко семейство има свой скелет в килера. Понякога дори не
Коментари Харесай

34 г. тя криела от мъжа си истината за изчезването на 3-годишната им дъщеря

Всяко семейство има собствен скелет в килера. Понякога даже не е един. Една двойка, която наподобява напълно прилична извън, може да крие такива секрети, че кръвта ви да изстине от тях.

Така било с родителите на Мишел Пулсифър, които до последно се опитвали да запазят една ужасна загадка. Но както се споделя в една прословута книга:

Няма нищо прикрито, което да не се открие.

Семейството

Малката Мишел Кели Пулсифър е родена в фамилията на Дона Прентис и Ричард Пулсифър през 1966 година в Хънтингтън Бийч, Калифорния, след по-големия си брат Ричард младши, роден 3 години по-рано.

Дона и Ричард се оженили доста рано, когато и двамата били още възпитаници. След 5 години брак те схващат, че не са подобаващи един за различен и по тази причина вземат решение да се разделят. Децата останали при майка си, а бащата от време на време ги посещавал и плащал прехрана.

През 1969 година Дона стартира да се среща с различен мъж, Майкъл Кент, който има 2-годишен наследник от предходна връзка. Само месец по-късно те вземат решение да заживеят дружно.

„ Скрий ме бързо “

Ричард бил срещу тази връзка, тъй като Майкъл освен злоупотребявал с противозаконни субстанции и алкохол, само че и имал няколко присъди за сбивания, а някогашната му брачна половинка била ужасена от него и по тази причина избягала.

В нощта на 4 юли 1969 година, към 2 седмици откакто Дона и Майкъл заживели дружно, Мишел ненадейно нахлула в спалнята на брат си и поискала да се скрие под неговото одеяло.

– Тя бързо изтича през стаята, качи се на леглото ми и ме помоли да я скрия. Тя сподели: „ Скрий ме бързо “. По-малко от минута по-късно майка ми влезе и изведе сестра ми от стаята “, споделя по-късно Ричард младши.

Това бил последния път, когато момчето видял сестра си.

Картонената кутия

На идващия ден Ричард младши инцидентно погледнал в гаража и видял огромна картонена кутия, покрита с одеяло. Никога преди не я бил виждал, по тази причина попитал майка си за наличието.

Тя дала отговор, че вътре има седалка за мотоциклет, само че незабавно заключила гаража и забранила на всеки да влиза. Ден по-късно кутията я нямало.

По-малко от седмица след изгубването на Мишел, фамилията събрало всичките си движимости и се преместило в Илинойс. Когато момчето попитало за сестра си, на Ричард младши било казано, че Мишел няма да отиде с тях, „ тъй като няма задоволително място в колата “. Въпреки че взели със себе си куче и две котки…

„ Не е твоя работа “

През август 1969 година Ричард старши взема решение да посети децата си и е много сюрпризиран, че къщата е празна. За това, че Дона преместила децата в Илинойс, той научил от нейн другар.

Тъй като Дона не оставила нов адрес, мъжът се опитал да заяви за изгубването на Ричард младши и Мишел на полицията, само че управляващите отказали да подхващат дейности, защото дамата имала цялостно настойничество над децата.

Едва година по-късно Дона и Ричард младши ненадейно се появили в Калифорния и Ричард старши съумял да види сина си. Едва тогава научил, че момчето не е виждало Мишел, откогато отпътували за Илинойс. Пулсифър попитал някогашната си жена къде е момичето.

— Не е твоя работа — отвърнала Дона.

Издръжката

Ричард старши още веднъж се опитал да подаде сигнал за изгубването на Мишел, само че управляващите се лимитирали до разпит на Дона, която споделила, че „ знае къде е детето и се усеща добре “. Повярвали й.

„ Търсенето “ на Мишел завършило преди даже да стартира. Няколко дни по-късно Дона и Ричард младши напущат щата, изчезвайки от живота на Ричард старши за идващите 10 години.

През 1980 година Ричард-старши губи работата си и краткотрайно не може да заплаща прехрана на детето си. След като престанала да получава пари, Дона незабавно завеладело против някогашния си брачен партньор. Но уловката била, че тя поискала заплащания единствено за издръжката на Ричард младши.

„ Къде е Мишел? “

От правосъдните документи мъжът научил, че Дона и Ричард младши живеят в Уисконсин. Те се преместили там през 1979 година, откакто Дона се развела с Майкъл.

Ричард-старши се свързал с тях, само че някогашната брачна половинка още веднъж отказала да му каже къде е щерка му. Тогава мъжът изискал от съда да спре начисляването на прехрана, до момента в който не разбере местожителството на Мишел.

В последна сметка съдията се съгласил и издръжката била спряна от мъжа, защото Дона по този начин и не разкрила местонахождението на Мишел.

Телефонният диалог

Що се отнася до Ричард младши, след изгубването на сестра му му било неразрешено да загатва Мишел. Но той въпреки всичко го правел и Дона пренебрегнала всички въпроси за щерка си.

Когато момчето навършило 18 години, той незабавно се върнал в Калифорния, с цел да живее с татко си. Ричард младши се обаждал на майка си доста пъти, искайки да разбере какво се е случило с дребната му сестра. Уви, Дона била глуха за въпросите му.

Ето един от диалозите им:

– Къде е тя?
– Няма да ти кажа.
– Аз съм нейният брат. Не смяташ ли, че имам право да знам?
– Рич, знаеш ли, случиха се неща. Беше мъчно време и не можехме да си позволим да устояваме три дребни деца. И би трябвало да си признателен, че избрах теб/
– Кажи жива ли е?
– Да.
–  Тя към момента ли носи семейството Пулсифър?
– Мисля, че да.
– Какво е нужно, с цел да да ми кажеш истината?
– Рич, няма да върша договорка с теб. Стига толкоз. Чао.

Разследването

През 2001 година бащата на Мишел наема частен детектив, само че не съумява да откри никакви записи за момичето след юли 1969 година След това той предава досието по делото на окръжната прокуратура на Ориндж Каунти.

Най-сетне, 34 години откакто Ричард старши се опитал да заяви за изгубването на щерка си, управляващите почнали да проверяват изгубването на Мишел.

При баба

По думите на Дона тя не е взела Мишел в Илинойс през 1969 година, освен заради неналичието на място в колата, само че и се страхувала, че момичето ще получи гадене по време на дълго пътешестване. Така тя остави детето на майката на Майкъл, Джейн Ламбърт, планирайки да вземе щерка си по-късно.

Но факт е, че никой от познатите на Джейн в никакъв случай не е виждал Мишел в къщата на Ламбърт. Освен това е малко евентуално старата жена да се съгласи да се грижи за дребното дете. Все отново тя имала проблеми с алкохола и рак в финален етап.

Джейн умира през 1972 година, само че Дона даже не се пробвала да откри Мишел, обяснявайки, че се „ страхувала от Майкъл “.

– Майкъл беше експлозивен и не се разбираше с Мишел. Затова взех решение да оставя щерка си при майка му. Така беше по-добре за всички. След гибелта на Джейн не съумях да откарам щерка си и по-късно изгубих следите й, споделила Дона по време на разпит.

Признанието

След още една година старателно следствие, през август 2004 година Дона и Майкъл са задържани и упрекнати в убийството на Мишел. Според полицията се оказало, че двойката е умъртвила Мишел през юли 1969 година и неотложно се е преместила на ново място с вярата, че никой няма да забележи изгубването й.

До своя арест Майкъл предпочитал да мълчи по време на разпитите, само че откакто влезе в пандиза, научил за съществени здравословни проблеми. Дните му били преброени. Едва тогава мъжът почнал да спомага на следствието.

От думите му се изяснило, че когато се прибрал от работа на 5 юли 1969 година, Дона го помолила да скрие тялото на момичето на „ място, където никой в никакъв случай няма да я откри “. Майкъл се съгласил и го закарал до каньона Силверадо в планината Санта Ана.

Ключовият очевидец

През годините Майкъл не помнел мястото, където изкопал гроба, и просто било безсмислено да се търси сляпо, защото този каньон е голям.

След 1969 година Майкъл и Дона в никакъв случай не са говорили за гибелта на Мишел, макар че мъжът постоянно е вярвал, че е непредумишлено ликвидиране, защото е виждал Дона да плаче няколко пъти, гледайки фотография на щерка си.

Майкъл се съгласил да свидетелства против Дона в съда. Уви, през февруари 2005 година той изпада в кома и скоро умира. Мъжът не е имал време да даде показания против някогашната си жена.

Решението на съда 

Въпреки това Дона въпреки всичко се явила пред съда през 2007 година Тя отричала да е забъркана в изгубването на щерка си. Срещу нея съвсем нямало надеждни доказателства, поради което правосъдните заседатели не можели да се произнесат и процесът бил отсрочен.

През 2008 година обстановката се повторила, след което съдията отхвърлил обвиняванията, считайки, че всички доказателства против дамата са косвени и няма смисъл да се организира трето съвещание. След 4 години задържане Дона е освободена.

Ричард-старши не пропуснал нито едно правосъдно съвещание, надявайки се, че Дона ще проговори и той ще разбере истината за щерка си. Това в никакъв случай не се случило.

– Разбирам, че да вярваш, че Мишел е жива е ирационално и по този начин нататък. Но не мога да се сдържа. Ами в случай че Майкъл излъга? Ами в случай че в действителност са я продали на семейство без деца? Наистина желая да имам вяра в това – споделил Ричард старши в изявление.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР