Всяко съкращаване на сроковете повишава риска от покачването на пазарната

...
Всяко съкращаване на сроковете повишава риска от покачването на пазарната
Коментари Харесай

Руският петрол май ще счупи сглобката. И ще роди Коалиция Путин /обзор/

" Всяко редуциране на периодите покачва риска от покачването на пазарната цена на горивата ", това сподели министър председателят акад. Николай Денков след заседанието на Съвета по сигурност.

Срещата стартира в 8 ч. Тя бе свикана изключително от премиера Николай Денков. На нея трябваше да се разиска дали дерогацията за съветски недопечен нефт може да се приключи незабавно, каквото предложение внесоха от ГЕРБ в Народното събрание. Иначе срокът на дерогацията е до октомври 2024 година А пък министър председателят Денков позволи, че той може да се съкрати до март 2024 г. 

Представителите на ГЕРБ Десислава Атанасова и Делян Добрев напуснаха срещата по-рано след скандал. Малко по-късно ги последваха и депутатите от Движение за права и свободи.

" Коалицията Путин е реалност. Изключително безполезна среща. Загуба на време за нас ", съобщи ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски на конференция в Министерски съвет по адрес на групите на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Политическа партия.

ГЕРБ напуснали срещата, тъй като от отчета на ДАНС е станало ясно, че още през вчерашния ден " Лукойл " е имала подготвеност да премине напълно на неруски нефт, само че откакто с гласовете на ПП-ДБ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия в енергийна комисия не бе признато предлагането за анулиране на дерогацията в тридневен период, рафинерията се е отказала. Това оповестиха Десислава Атанасова и Делян Добрев.

Депутатът от ГЕРБ уточни, че от отчета е станало ясно още, че " Лукойл " е продавала и претоварвала на танкери в намерено море в избрани месеци 50 % от горивата, като даже не е ясно те къде са отивали.

Кирил Петков  пък сподели:

" Движение за права и свободи и ГЕРБ се пробват да ни вкарат в политически капан. Няма да допуснем да се качат цените, нито да има неналичия на бензин и дизел, единствено тъй като някой се пробва да прави политически заигравки. "

Запитан каква е повода ГЕРБ и Движение за права и свободи да си тръгнат от срещата по-рано, министър председателят бе сбит:

Дискусията беше експертна от страна на членовете на Съвета по сигурността. Ако някой търси политически изяви, методът е да си тръгне сърдит от тази среща.

Всеки опит за в допълнение редуциране на периодите, води до опасности, настоя министър председателят.

Нямаше да водим този диалог, в случай че не беше импортирано това предложение за съкращаване на периода. Нямаше да има клюки за дефицит на горива, за повишение на цените, уточни Денков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР