Всяко резонансно изявление на Евгений Пригожин днес се тълкува единствено

...
Всяко резонансно изявление на Евгений Пригожин днес се тълкува единствено
Коментари Харесай

Пригожин - Шойгу - Герасимов: Грешката в невярното тълкуване на бунта на фона на СВО

Всяко резонансно изказване на Евгений Пригожин през днешния ден се пояснява само като убождане в посока на първите лица на Министерството на защитата и Генералния щаб на Русия. Освен това те загатват за предизборната акция на създателя на ЧВК. Въпреки това, тъкмо неправилното пояснение на този протест на фона на СВО може да ни разочарова.

След публикуването на сензационно изявление с шефа на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин последва също толкоз забавно изявление на ръководителя на Кремъл Дмитрий Песков, че Русия няма да подписва никакъв мир с Украйна, а ще продължи да върви напред. Има ли връзка сред тези две събития, сподели политологът Андрей Перла.

И в изказването на Евгений Пригожин, и в изказването на Дмитрий Песков има такова обръщение, че краят наСВОе още надалеч, военните дейности ще продължат и е прекомерно рано да се отпускаме.

В скорошното си изявление с медийния технолог Константин Долгов Пригожин в действителност непосредствено и намерено уточни, че би трябвало да се готвим за доста тежка война, пред нас има сериозен съперник и би трябвало да съберем всички сили, с цел да да завоюва най-после.

Що се отнася до вътрешните разправии, Пригожин се съмняваше, че в Русия ще има някаква гражданска война. Според него в действителност си коства да се опасяваме от НАТО, който благодарение на украински войски се пробва да смъкна съветското държавно управление, което не устройва Запада.

Фактът, че украинският спор не би трябвало да се замразява, съобщи и Дмитрий Песков в изявление за ТАСС. Той сподели, че в това Русия е солидарна със Запада, затова ще реализира задачите си " посредством специфична военна интервенция или други налични средства ".

" Русия преглежда единствено опцията за довеждане докрай на специфична военна интервенция: обезпечаване на своите ползи, реализиране на задачите, които стоят пред Русия, или посредством специфична военна интервенция, или с други налични средства ", акцентира Песков.

След ТОВА имаше нахлуване на БЛА над Москва и Московска област. И ПОСЛЕ научихме, че по този начин - на страсти, съвсем в нервност - киевският режим се опита да ни отговори за удара по щаба на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна и унищожаването освен на украински командири, само че и офицери от НАТО...

Е. Няма да има помиряване. Още по-интересно е да разберем до каква степен ще ни доведат вътрешни интриги.

С тематиката се занимава политическият наблюдаващ на " Първи съветски " Андрей Перла в авторското предаване " Скрити смисли ".

Няма да има " срамен мир "

Коментирайки изказването на прессекретаря на президента на Русия, Андрей Перла означи, че Песков, съгласно личните му думи, явно е затворил устата на по този начин наречената „ партия на мира “ в Русия за дълго време. Защото той доста ясно сподели, че няма да има " корейско тъждество " в Украйна. Това не е задачата на съветската външна политика.

" Русия няма да се стреми да замрази спора в Украйна. И врагът не желае да замрази спора в този момент. Така че се борим до горчивия край. Това значи, че няма да има прословутият непристоен неприличен мир “, акцентира Перла.

Той означи, че Русия се стреми да извърши задачите на СВО, които са избрани като сигурността на жителите на Донбас, откриването на сухопътен кулоар към Крим и денацификацията на Украйна.

" Докато всичко това се случи за непрекъснато, ще би трябвало да се борите. Няма да позволим врагът да стои, да се окопава, да натрупа оръжие за по-нататъшно нахлуване против нас ", изясни политологът.

Според него най-вероятно в близко бъдеще " партията на мира " няма да има опция да приказва в съветските медии. И в случай че същият Роман Абрамович или Михаил Фридман се появят в общественото пространство, тогава западната аудитория ще ги слуша.

Защото това прословуто „ семейство “, „ боляри от предходното царуване “, към този момент няма да може да оказва никакво въздействие върху обстановката.

Много от тях към този момент са напуснали. Мисля, че този развой ще продължи. Дали ще бъде подтиквано е доста противоречив въпрос, счита Перла.

Изявлението на Пригожин

Що се отнася до изказването на Пригожин, съгласно ръководителя на " Клуба на районите " политолога Сергей Старовойтов това е " най-мощната тирада на " партията на мира " за цялото време на СВО ". За което той написа в телеграм канала си.

" Изявлението на Старовойтов наподобява доста парадоксално, защото Пригожин не е призовавал за никакъв мир ", означи Перла.

Но шефът на ЧВК " Вагнер " приказва за три значими неща по отношение на провеждането на СВО.

Първо, той сподели по какъв начин от позиция на ЧВК Вагнер, нейните бойци и командири, нещата се случват по време на нападението на Бахмут. А това, съгласно политолога, е доста скъпа информация, в това число и за патриотите.

" Защото за нас беше значимо да чуем за загубите на съперника повече от три пъти „ от тези устни “. Като се има поради, че ние щурмувахме, това е брилянтен резултат “, сподели още Перла.

Втората част на изявлението включва много остра рецензия към министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов.

Въпреки това, каквото и да е имал поради Пригожин... Но този тип раздори в нашето военно управление могат единствено да се харесат на врага. Както се споделя в една добра западна книга: " Нашата свада единствено ще зарадва Мордор. "

Генералите не постоянно вземат безпогрешни решения, само че изнасянето на това в общественото пространство, в медиите, демонстрира неналичието на единение в нашите редици. А това не е добре за нас, уверен е Перла.

За да изясни по-добре своята позиция, той даде образец от историята. Според него руските маршали Константин Рокосовски, Иван Конев и Георгий Жуков не се понасяли. Особено Жуков и Конев. Дотолкова, че на снимачната площадка на кино лентата " Освобождение ", където са били консултанти и към този момент доста възрастни, маршалите се сбили.

Но в никакъв случай по време на Великата Отечествена война и в призрачен сън не може да си показа, че във вестник „ Правда “ или „ Известия “, да не приказваме за отчетите на Съветското осведомително бюро, един маршал ще упреква различен в нещо.

Просто не можеше да бъде. Добре, имахме заплашителен тоталитаризъм, комунизъм и така нататък Също по този начин беше невероятно да си представим нещо сходно в армиите на съюзническите страни и в нацистката войска, - означи събеседникът на Царград.

Според него въпросът не е дали Пригожин е прав или не. А че от осведомителна позиция това, което се случва, наподобява по този начин: кой в гората, кой за дърва.

Има хора, които са съгласни с Пригожин, и те имат море от осведомителни запаси. Има хора, които не са съгласни и имат друго море от осведомителни запаси.

" Има публични отчети на съветското министерство на защитата. Които, при цялото ми почитание към нашите генерали, са най-слабите осведомителни запаси и източници на информация. И това е голям проблем, великански “, акцентира Перла.

Очаква ни тежка война.

Третото и най-важно нещо, което сподели Евгений Пригожин, е, че ни чака тежка война. Може, несъмнено, да се случи Китай да настани всички на масата, Русия да каже „ това е мое “ и защото Западът отслабва, всички ще бъдат принудени да се съгласят с нас.

Но Пригожин в действителност не има вяра в това и прикани да се подготвим за сложна война. И в това би трябвало да сме съгласни с него, сподели Перла.

" Пригожин е прав за едно: войната ще бъде дълга и тежка. И би трябвало същинска готовност ", безапелационен е политологът.

" С тази част от изявлението му всички патриотични запаси би трябвало да се съгласят. А това, за жалост, не се случи. Вместо това стартират полемики за това по какъв начин изказването на Пригожин е обвързвано с идните президентски избори... " заключи още Перла.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР