Всяко превозно средство в различни моменти от експлоатацията си се

...
Всяко превозно средство в различни моменти от експлоатацията си се
Коментари Харесай

Какво е важно при търсене на авточасти и автоаксесоари? Съвети от Avto.BIM.BG!

Всяко транспортно средство в разнообразни моменти от употребата си се нуждае от техническо обслужване и ремонт. А за това са нужни разнообразни авточасти и аксесоари.

Качественият ремонт и поддръжка на автомобила значително зависи от избора на подобаващите,  качествени аварийни елементи и консумативи.

Във верига магазини за авточасти и автоаксесоари Avto.BIM.BG предлагаме всичко належащо за вашия автомобил. Също по този начин можете да пазарувате и на www.avto.bim.bg . Разполагаме с богат подбор от консумативи, аварийни елементи и аксесоари за множеството марки и модели коли, които са на водещи производители, с положително качество и потвърден генезис.

С какво да започнете , когато би трябвало да промените масло, антифриз или спирачна течност ?

Това са по този начин наречените механически течности, смазочни материали и добавки. Към тях спадат: моторно масло, трансмисионно масло, антифриз, спирачна течност, течност за чистачки, разнообразни смазочни материали и греси.

За задачата на първо място би трябвало да се съобразите с условията на производителя на колата, сезона и експлоатационните условия.

Какво е належащо да се знае при търсене на авточасти?

Универсалните  авточасти могат да се употребяват за разнообразни марки и модели коли. Но макар своята повсеместност, те също имат избрани механически характерности, по които се избират като: мощ, размери, форма и други.

Основното, което би трябвало да знаете за автомобила при търсенето на аварийни елементи е по този начин наречения VIN код. Той е посочен като номер на рамата в талона на колата и е маркиран на купето под капака на мотора.

Възможно е, в случай че развалената аварийна част е демонтирана на нея да е маркиран каталожен номер, по който да се търси нова. Това подсигурява цялостно сходство сред остарялата и нова част.

Аксесоарите за кола също са универсални и характерни. Това дефинира и метода им на търсене.

Какво е добре да съблюдаваме при извършване на покупки на авточасти?

Когато поръчвате нужните авточасти онлайн или ги купувате от магазин е хубаво да спазвате някои рекомендации, с цел да си спестите непотребни главоболия и нерви.

-  Преди да пристъпите към техническо обслужване или ремонт на автомобила

посетете автосервиз. Там ще ви осведомят какви авточасти и консумативи са нужни.

-  Добре е да пазарувате от  търговци с богат  подбор, които работят с

интернационалните дистрибутори на аварийни елементи и аксесоари. Често те имат лична система за качество на продаваните артикули, което е доста потребно и дава спомагателна информация за произхода и качеството на аварийните елементи.

-  Магазините, които имат личен импорт са за предпочитане, тъй като това

подсигурява произхода на частите и понижава цената им.

-  Поръчвайте аварийни елементи по VIN код, което ще ви подсигурява сходство

на новите елементи с развалените и безпроблемното им слагане.

-  Когато се спрете на избран артикул е добре да се поинтересувате за

производителя му. На уеб страницата на производителя  може да се видят предлаганите артикули и техните механически характерности.

-  Детайлите от един възел е добре да са от един производител и тип, с цел да се

сработят добре като: феродов и прискателен диск на съединител, накладки и спирачен диск и други.

-  За да сте сигурни в избора си постоянно пазарувайте и се консултирайте с

одобрени търговци. Те имат освен многообразие от елементи, само че и положителни експерти, които ще ви предложат подобаващите разновидности за вашия автомобил. А това какво ще изберете ще зависи от вас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР