Всяко лято оперни и балетни представления се провеждат на сцената

...
Всяко лято оперни и балетни представления се провеждат на сцената
Коментари Харесай

Фурор! Забележително варненско присъствие на Фестивала за опера и балет в Аспендос

Всяко лято оперни и балетни представления се организират на сцената на големия амфитеатър Аспендос край Анталия като част от Международния оперен и балетен фестивал. Амфитеатърът е магическо място на повече от 2000 години, откриващо невероятна панорама към Средиземно море.

Ето какво написа директорката на Варненската опера Даниела Димова на страницата си във Facebook.

„ Забележително българско и варненско наличие! Режисьор постановчик Кузман Попов, диригент постановчик Маестро Борислав Иванов, в ролята на Аида - Димитринка Райчева, Радамес - международно приетият български тенор Камен Чанев, Амнерис - приятелката на Варненска опера и наш чест посетител - Агунда Кулаева, солистка на Болшой спектакъл! Колегите в останалите функции от оперите в Анталия и Мерсин бяха на доста високо равнище, както и отличните оркестър, хор, балет! Нестихващи аплаузи след музикалните номера и на финала, изключително за постановъчния екип и за Маестро Борислав Иванов! Почувствах се горда, че имаме такива български актьори! Брави! Спектакълът бе доста посетен, също по този начин и от Министъра на културата и туризма на Турция и от Генералния шеф на държавните театри и опери на Турция г- н Селман Ада “.

Още преди няколко години госпожа Димова, дружно с маестро Борислав Иванов сложиха основите на културно съдействие сред България и Република Турция. Постановки на оперния спектакъл гостуват на сцената в Аспендос, както и турски постановки и солисти се изявяват на сцената на Държавна опера – Варна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР