Всяко едно струпване на незаконни оръжия представлява опасност за националната

...
Всяко едно струпване на незаконни оръжия представлява опасност за националната
Коментари Харесай

Експерт по международна сигурност: Всяко едно струпване на незаконни оръжия представлява опасност за националната сигурност

Всяко едно скупчване на противозаконни оръжия съставлява заплаха за националната сигурност. Дори износа на сходен тип рискови оръжия е извънредно притеснителен. Наличието на такива ресурси от оръжия е извънредно рисково. Това съобщи Димитър Гърдев, специалист по интернационална сигурност в предаването "Плюс минус ".

Припомняме, че единствено преди ГДБОП иззеха голямо количество оръжие, като бяха открити картечници, автомати, револвери и елементи и патрони.

"Към момента се водят борби в елементи от Сирия и откакто приключат, е притеснително дали бойците няма да минат през Балканите и да се възползват от такива противозаконни ресурси ", сподели още той.

"Необходимо е да се разкрие цялата незаконна верига, а точно, къде са създадени тези оръжия - дали в страната ни или идват от прикрит незаконен канал ", безапелационен бе Гърдев.

"Конфликтът в Украйна е стеснителен за сигурността в Черно море. Мога да подчертая, че Черно море се контролира от конвенция, като в нея е декларирано, че се позволяват кораби от страни, които нямат изход, до 21 дни и до 9 кораба ", приключи Димитър Гърдев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР