Всяко човешко тяло носи своя специфична миризма. Тя не е

...
Всяко човешко тяло носи своя специфична миризма. Тя не е
Коментари Харесай

Изненадващите неща, които причиняват лоша миризма на тялото

Всяко човешко тяло носи своя характерна миризма. Тя не е константна, а се въздейства от редица фактори в всекидневието ни. Така някои наши привички могат да подобрят миризмата на тялото, а други да я влошат и да ни накарат да миришем по-силно и по-неприятно. Миризмите, които излъчваме, могат да разкрият доста за нас, за здравословното ни положение, даже за моментното прочувствено положение или за това с какво се храним.
Кои са факторите, които карат тялото да мирише неприятно?
Пикантни храни

Пикантните храни, които имат изключително мощен мирис, нормално провокират неприятна миризма от тялото. Това е по този начин, тъй като мощните им миризми са провокирани от мощни дейни субстанции в състава им. Такива съединения с настойчив мощен мирис се крият в лука, чесъна, лютите чушки, лютият червен пипер, куркумата.

Зеленчуци от семейство Кръстоцветни

Карфиол, спанак, броколи, зеле са единствено част от представителите на семейство Кръстоцветни. Консумацията им в по-големи количества може да докара до противен аромат, предаван от тялото. Това се дължи на високата централизация на сяра в състава им. При метаболизиране в тялото сярата се излъчва посредством потта. Това може да провокира неприятна миризма, която евентуално ще се чудите от кое място идва.

Диабетът предизвиква плодов мирис

Диабетът може да остане прикрит задълго, до момента в който човек научи за страданието си. Един от сигналите, които го издават, е плодовият мирис, наподобяващ ферментирал плод. Подобен е и на ацетон според от степента на страданието.

Консумация на доста месо

Проучване, оповестено в Chemical Senses установи, че потреблението на огромни количества месо може да провокира нараснало обособяване на неприятна миризма от тялото. Дължи се на процесите, които протичат при метаболизиране и раздробяване на протеините до аминокиселини. Миризмата се отделя най-много посредством потта.

Стрес

Стресът е отговор на организма на редица дразнения в всекидневието. Когато равнищата на стрес се покачат, това се случва в синхрон с повишението на стресовите хормони в организма – кортизол и адреналин. Повишените равнища на тези хормони предизвикат обособяване на по-големи количества пот от потните жлези, както и на себум от мастните жлези. Тази композиция провокира неприятен аромат.

Лош аромат от ушите

Неприятна миризма може да се появи и от ушите. Ушната тиня е восъкоподобно вещество, което се отделя от ушите за естественото им филтриране и отбрана против микроорганизми, гъбички, бактерии. При някои условия ушната тиня може да стартира да мирише по-силно и натрапчиво. Обикновено това е обвързвано с ушни инфекции, запушвания на ушния канал, гъбички, бактерии. Може да се следи и при плувци, които постоянно потапят ушите си в басейни. Ако забележите неприятна миризма от ушите, консултирайте се с доктор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР