„Всякакви опити за кражба на историята ни, за нейната подмяна,

...
„Всякакви опити за кражба на историята ни, за нейната подмяна,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова на Попови ливади: Кражбата на историята е оскърбление

„ Всякакви опити за кражба на историята ни, за нейната замяна, за делението на героите на наши и ваши, на непознати и собствен е огорчение пред тяхната памет и тежка присъда, за тези, които дръзнат да го създадат. Ние няма да предадем родината си, нашето наличие тук е като клетва. Националните ни герои падат покосени в борбите, само че остават да сияят в паметта ни, кражбата на историята е огорчение за тази наша памет” Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе посетител на обичайния събор в Попови ливади над град Г. Делчев, където обичайно се празнува годишнината от въстанието през 1903 година, съобщи БГНЕС

" Няма по какъв начин да приемем езика на омразата, който е в учебниците, паметниците и музеите. Твърдата българска дума се чува тук, само че и в Европа. ", добави тя.

Йотова не приема декларацията на македонския парламент за връзките с България. Това е право на една суверенна страна, само че не считам, че това е стъпка в вярната посока за започването на договаряния за участието на РСМ в Европейски Съюз, сподели още тя. Според нея е бил реализиран прочут прогрес, само че с тази декларация,има по-скоро връщане обратно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР