Всяка трета компания планира да открие нови работни места през

...
Всяка трета компания планира да открие нови работни места през
Коментари Харесай

Всяка трета фирма търси работници

Всяка трета компания възнамерява да открие нови работни места през идващите три месеца. Малко над половината от компаниите ще запазят настоящия брой на личния състав си, а 16 на 100 ще редуцират хора. Това демонстрира ново изследване на ManpowerGroup България, представено от Труд.

В актуалната обстановка разкриването на нови работни места се случва извънредно деликатно и след детайлно обмисляне на бизнес интервенциите и обвързваните с тях разноски, разяснява данните Мария Стоева, управител “Бизнес развиване ”.

Две трети от фирмите у нас съумяват да намерят чиновници за свободните си позиции, а 12% изпитват съществени компликации да привлекат и задържат фрагменти, главно в секторите “Туризъм и хотелиерство ” и “Строителство и инженеринг ”.

Повече от половината интервюирани считат, че капиталовият климат в страната е добър, а съгласно една трета е отличен. Едва 18% настояват, че средата за развиване на бизнес интервенции на локално равнище е неприятна. Високото качество на труда и относително ниските разноски за него, както и лесният достъп до други пазари са най-големите конкурентни преимущества на България, съгласно интервюираните вложители.

Според наблюденията на ManpowerGroup България, качеството на труда в избрани бизнес браншове като “Информационни технологии ”, “Аутсорсинг на бизнес процеси ”, “Производство на автомобилни съставни елементи ” и “Електроника и здравна техника ” е на чудесно равнище, което е и една от главните аргументи за избор на България като подобаваща локация за бизнес интервенции на интернационалните компании.

В същото време съвсем половината от фирмите, които са развивали активност в прилежащи страни през последните пет години, споделят, че бизнес климатът в страната е по-добър спрямо този в Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония и Черна гора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР