Всяка сутрин се чудим какво да хапнем, особено когато не

...
Всяка сутрин се чудим какво да хапнем, особено когато не
Коментари Харесай

Това е най-полезната закуска!

Всяка заран се чудим какво да хапнем, изключително когато не ни се яде кой знае какъв брой, само че знаем какъв брой е потребна и нужна закуската.

Нещо бързо, нещо потребно, нещо засищащо и нещо вкусно - овесената закуска!

В изгода на преимуществата на овесената каша има доста изследвания. Едно от тях наблюдава участници в продължение на 6 седмици.

Тези, които през интервала на изследването консумирали овесена каша всяка заран имали обилни намаления в кръвната захар и обиколката на талията си за разлика от контролната група, която приемала същото количество въглехидрати, само че от други източници.

Тя ви резервира сити по-дълго
 ТОП оферти за положително здраве ТОП оферти за положително здраве
Със сигурност знаете, че здравословната закуска е най -важното хранене за деня. Неговата задача е да подтиква цялото тяло да работи еф...

Овесената каша предлага фибри, комплицирани въглехидрати и малко калории, които се разграждат за по-продължителен интервал от време, което оказва помощ да запазите ситостта си до обяд. Така се предпазвате от похапване на бюрото, което ви носи празни калории, а и не ви засища.

За разлика от сладките зърнени закуски, цялостни с рафинирани въглехидрати, организмът усвоява овесената каша с по-бавни темпове, запазвайки равнищата на кръвната захар постоянни като по едно и също време с това енергийните равнища се покачват. Така гладът се отсрочва във времето.

Помага в разпределянето на въглехидратите

Когато става въпрос за намаляване, множеството диетолози са единомислещи, че въглехидратите би трябвало да се одобряват заран, с цел да има организмът време да ги преработи без да се натрупват мазнини по проблематичните зони.

Въглехидратите се изгарят по-ефективно денем, в сравнение с през нощта. Ако останат неизразходвани въглехидрати за през нощта, те доста по-лесно се складират в мастните депа като по този метод се натрупа ненужно тегло.
 Вместо филийка с самун, хапнете някоя от тези здравословни храни Вместо филийка с самун, хапнете някоя от тези здравословни храни
Когато си гладен и искаш да хапнеш нещо бързо, несъмнено постоянно прибягваш до филийката с самун и нещо върху нея. Няма спор, вкусно е, само че съ...

Препоръчително е най-обилното хранене да е сутринта и то да включва потребните въглехидрати от овесената каша.

Отнема малко време за подготвяне

Можете да си ги сварите от вечерта или просто да ги накиснете в кисело мляко, с цел да набъбнат за сутринта. Така няма да има потребност да приготвяте закуска преди работа – тя ще е подготвена, а от вас ще се желае просто да я изядете!

Можете да приготвяте овесената каша по доста способи. Тя може да е топла, студена, подсладена с лъжичка мед или с добавени пресни плодове. Така вкусната закуска няма да ви омръзне, а и ще дава отговор на вашия усет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР