Всяка отделна страна членка на НАТО подкрепя по някакъв начин

...
Всяка отделна страна членка на НАТО подкрепя по някакъв начин
Коментари Харесай

Виктория Нюланд за Клуб Z: Всяка страна от НАТО помага по някакъв начин на Украйна

„ Всяка обособена страна членка на НАТО поддържа по някакъв метод военните старания на Украйна “, отговори на въпрос на Клуб Z зам.-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд.

Тя даде брифинг за публицисти в Брюксел във връзка приближаващата първа годишнина от започването на съветската инвазия.

Попитахме я дали би предала някакво обръщение до страни като България и Унгария, които нямат изключително предпочитание да оказват помощ за въоръжаването на Украйна.

„ Съюзниците го направиха по друг метод. Много страни, някогашни членки на Варшавския контракт, подариха руско военно съоръжение, което към този момент не употребяват. Става дума също по този начин за образование, даване на зимни военни униформи, осъществяване на здравно образование “, добави Нюланд.

Но бе безапелационна, че няма да спомене непосредствено какво дават страни като България и Унгария. Тя добави, че доста страни, надълбоко свързани със Съюз на съветските социалистически републики в предишното, са създали избора си и са застанали на страната на Украйна поради злините и бруталността на войната.

„ Не се пробвам да влизам в главата на Владимир Путин и въобще не желая да бъда там “, отговори Нюланд на въпроса какво съгласно нея ще направи съветският президент на втората година от експанзията.

Според нея всички виждат, че той е задоволително нахален, като си мисли, че ще завладее Украйна и че тя е съветска. И ще продължи по този начин.

„ По-интересното обаче е дали съветският народ ще издържи на това. Вижте какъв брой деца губят руснаците. Загубили са над половината си военна машина. Над 1,5 милиона души напуснаха страната. Какво носи на руснаците войната? Само опустошения, загуба на бъдеще, на стопански и интелектуален капацитет “, посочи зам.-държавният секретар.

Съединени американски щати ще поддържат Украйна толкоз, колкото е належащо. Така ще бъде и в подготовката на силите на Киев за идващото нахлуване за възвръщане на изгубените територии.

„ Ако Русия приключи сраженията, войната може да свърши на следващия ден. Но в случай че Украйна ти спре, тя ще загуби. Решение на Украйна е по какъв начин и по кое време да свърши войната “, безапелационна бе Виктория Нюланд.

Тя приказва и за идния нов пакет от наказания против Русия, който се окачва да бъде признат към 24 февруари, когато се навършва 1 година от нахлуването. Мерките ще бъдат признати и от Европейски Съюз, и от Г-7.

Особено внимание в тях по думите на Нюланд ще бъде отделено на секване на опциите за заобикаляне на глобите. Руснаците поумняват, уточни тя. И внасят от трети страни всевъзможни артикули, в това число електроника, а по-късно чиповете от тях отиват за войната. Затова ще бъде изчерпателен и контролът върху износа.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР