Всяка нощ става все по-ужасяваща, коментира пред Нова тв проф.

...
Всяка нощ става все по-ужасяваща, коментира пред Нова тв проф.
Коментари Харесай

Проф. Станчев от Харков: Всяка нощ е все по-ужасяваща

Всяка нощ става все по-ужасяваща, разяснява пред Нова тв проф. Михаил Станчев. 

Като ужасна и може би най-страшната дефинира миналата нощ в Харков българинът. Късно вечерта - към 23:30 ч., са почнали да летят бомбардировъчните самолети и да нанасят удари, изключително близо до неговото жилище.

„ Бомбардираха със самолети и ракети танковото учебно заведение и кадетския корпус с шест ракети. По предварителни данни има починали. Все още обаче точният им брой не е явен. През нощта руснаците започнаха офанзива против казармата на учебното заведение за авиация в Харков. Също по този начин десантът нападна военно-медицински център ”, описа проф. Станчев.

Българинът прекарва нощта в дома си. Обяснява, че бомбоубежище при него няма. „ Това са едни изби под жилищния блок. Това е краткотрайно решение, с цел да избягаш от самите удари. Тези мази стават рискови за хората, по тази причина предпочетохме да си останем у дома ”, обясни той.

Според него съветският президент Владимир Путин е решил да работи много по-откровено след несполучливите договаряния сред двете страни от понеделник. „ Бомбардирайки освен военните обекти, само че и жилищните здания, които са в близост ”, посочи проф. Станчев.

Проблем в този момент в града е неналичието на вода в магазините. „ Информацията, която имам, е че препаратите за обработка в пречиствателните уреди свършват. Това е допустимо да докара до заболявания ”, счита той.

Проф. Станчев към този момент обмисля евакуация. „ Тук имаше трен за Лвов, само че там не можеш да се качиш. Напомня ми за Гражданската война, когато стотици хора нападат вагоните и те са натъпкани в купето. Предпочитаме да не рискуваме. Най-вероятно ще се евакуираме с кола ”, уточни българинът, живеещ в Харков.

Той поддържа връзка с българите в Харков. Повече от тях остават в града, тъй като са възрастни. Млади фамилии са тръгнали към Полша и България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР