Всяка мярка, която ще доведе до по-малко загинали на пътя,

...
Всяка мярка, която ще доведе до по-малко загинали на пътя,
Коментари Харесай

Да се отнемат ли колите на пияните и дрогирани шофьори?

Всяка мярка, която ще докара до по-малко починали на пътя, е добра мярка. Шофирането в нетрезво положение се счита за съзнателно закононарушение. В препоръчаната мярка за лишаване на автомобил на извършител има проблем - в случай че автомобилът не е на лидера, не може да бъде лишен. Не би било заслужено за едно и също нещо, в случай че автомобилът е твой да ти го вземат, а в случай че не е твой - не. Това разяснява Илия Йорданов от Асоциацията на потърпевши при пътни произшествия по Нова телевизия във връзка предлагането за лишаване на автомобил, в случай че лидерът е пийнал или дрогиран.

Според Емануил Йорданов тази мярка е чист популизъм и “плод на спешен PR на прокуратурата ”: “Хубаво е тези, които повдигат въпроса на погледнат Решение 12/2021 на Конституционен съд, което изяснява за конфискацията на транспортни средства ”. Той акцентира, че политиката по пътна сигурност би трябвало да мине през обучение на пътя, положение на пътищата, шофьорски курсове и така нататък

По думите на Тодоров мярката би трябвало да бъде неизбежна, тъй като това е, което има предпазен резултат.

Йорданов сподели, че досегашните ограничения са задоволително строги.

Тодоров даде предложение да се засича междинната скорост, с която някой е стигнал от едно място до друго и на тази основа да се постановат наказания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР