Всяка минута 55 деца напускат Украйна, съобщава УНИЦЕФ. Три от

...
Всяка минута 55 деца напускат Украйна, съобщава УНИЦЕФ. Три от
Коментари Харесай

Ужасът на войната: Разделени от близките си хора търсят спасение от войната


Всяка минута 55 деца напущат Украйна, оповестява УНИЦЕФ. Три от милионите избягали поради войната са децата на бесарабски българи от Харков.

Това е Светлана от Харков. Майка на четири деца, брачна половинка и щерка. Сега - жена, бягаща от войната с три от децата си.

„ Не съм мощна, слаба съм, само че бих взела автомат, с цел да защитя децата си и родната си земя. Как може и дребни момчета от Русия на 20 години да стрелят с автомат? Не разбирам “, декларира тя пред bTV.

Заради военната готовност В Украйна 20-годишният ѝсин Вадим не може напусне Харков. Военната работа задължава и брачна половинка ѝда се бори с руснаците.

„ Денонощно мисля за сина и мъжа ми - дали са спали, дали са яли, дали са ги бомбардирали, дали са живи, дали ще им чуя гласа “, прибавя тя.

Майка ѝ Людмила е единствената ѝ опора.

„ Руските танкове влязоха в Харков, бомбардираха ни и разбрахме, че би трябвало да се махаме, тъй като те няма да спрат да бомбардират Харков “, споделя Людмила.

Малката Ника рисува, до момента в който майка ѝ плаче. Баба ѝ се надява внуците да имат живи и здрава майка и баща, а внучките ѝда имат за кого да се оженят.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР