Всяка майка иска да изпрати детето си на училище нахранено,

...
Всяка майка иска да изпрати детето си на училище нахранено,
Коментари Харесай

3 здравословни закуски за ученици

Всяка майка желае да изпрати детето си на учебно заведение нахранено, радостно и преливащо от жизнеспособност и сила. И всяка майка се пробва да разнообрази утринното хранене на детето си, стремейки се по всевъзможен метод да готви освен вкусно и здравословно, само че и красиво.

Предлагаме на всички майки няколко елементарни, само че все пак отлични във всички връзки разновидности за закуска за възпитаници. Надяваме се, че утрините ви в фамилията ще станат по-щастливи и по-лесни с такива ястия.

3 здравословни закуски за възпитаници
Ябълки с извара в микровълновата
Това ядене може да се подготви и във фурната, само че е малко евентуално на сутринта да разполагате с в допълнение свободно време. Заедно с това микровълновата фурна резервира полезността, както на изварата, по този начин и на ябълките, по тази причина е и неведнъж по-добре потреблението й пред общоприета фурна. Между другото, ябълки с извара постоянно се ядат, даже от тези деца, които не понасят извара.

Рецепта за ябълки с извара в микровълновата

Съставки:

огромни ябълки - 2 бр.;

извара - 100 г;

масло - 1 чаена лъжичка;

захар - на вкус;

ванилия - на вкус;

канела - на усет.

Как да приготвите ябълки с извара

Ябълки с извара в микровълновата

Измиваме ябълките, избърсваме ги, отстраняваме сърцевината дружно с по-голямата част от пулпата - вършим, като че ли, дребна тенджера в самите ябълки.

Смесваме изварата със захарта, ванилията и канелата и с нея пълним всяка от ябълките. Ако изварата е суха, прибавете към нея малко заквасена сметана. Друг превъзходен вид е следният: вместо захар, сложете мед в изварата – това по принцип ще е здравословна закуска!

Накрая слагаме чинията с ябълки, пълнени с извара в микровълновата за 5 мин. Настройваме мощността на 700 W. Печем до подготвеност.
Плодова салата
Тази салата е лека, само че енергизираща за целия ден. Стимулира действието на серотонина - хормона на насладата. Мозъкът на нашите деца ще работи по-бързо с тази плодова салата.

Рецепта за плодова салата

Съставки:

киви - 1 бр;

банан - 1 бр.;

портокал или мандарина - няколко резена;

нектарина или праскова - 1 бр;

грозде без семки - на вкус;

пудра захар - 1 чаена лъжичка;

сметана или заквасена сметана - на усет.

Как да приготвите плодова салата

Нарязваме плодовете на красиви филийки - както ни харесва. Слагаме ги в красива купа за салата и заливаме със сметана или заквасена сметана, разрушена с пудра захар. Като опция може да замените крема със сироп или мед. Всичко зависи от желанията на вашето дете.
Домашен хамбургер
Бързото хранене, несъмнено, е нездравословно, само че не и домашно. Понякога на закуска можем да зарадваме детето си с домакински Макдоналдс. В последна сметка всички деца, обичат хамбургери.

Рецепта за домакински хамбургер
Най-големите бързи закуски в света
Днес е мъчно да изненадате гурман, т.е., кулинарен ценител, с някакво ядене – толкоз информация има за всевъзможни блюда от ц...
Прочети повече
Съставки:

Хлебче за хамбургер - 1 бр.;

варено пилешко месо - 2-3 филийки;

твърдо сирене - 30-40 г;

домат - няколко филийки;

Китайско зеле - 1 лист.
Това е най-здравословната закуска, която можете да хапвате заран
Експерти стигат то извода, че една от най-полезните закуски е кашата от елда, тъй като има високо наличие на фибри, витамини Е, РР, В1...
Прочети повече
кетчуп - 1 чаена лъжичка;

майонеза (за предпочитане домашна) - 1 чаена лъжичка.

Как да приготвите домакински хамбургер

Нарежете хлебчето за хамбургер на половина и намажете с майонеза и кетчуп. След това сложете на пластове: пилешко месо, домат, парче сирене. Поставете в микровълновата за минута, до момента в който сиренето се разтопи. Изваждаме, слагаме лист маруля и покриваме с втората половина на хлебчето.

Домашният хамбургер е подготвен!

Ако употребявате домашна майонеза, тогава няма нищо нездравословно в такава бърза храна. По-скоро е противоположното. Като алтернатива: вместо пилешко месо, можете да ползвате котлет - месо или риба (каквото детето ви обича). За през зимата пресният домат може да е сменен с кисела краставица. Това е по-икономично и доста вкусно.

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР