Всяка жена познава нуждите на кожата си и вероятно и

...
Всяка жена познава нуждите на кожата си и вероятно и
Коментари Харесай

По-красива кожа с масаж на лицето

Всяка жена познава потребностите на кожата си и евентуално и вие имате построен режим, на който се доверявате всекидневно.

Независимо дали в него влиза и посещаване при козметик, или в множеството случаи разчитате на домашните лечения, експертите има на какво да ни научат. Една от техните секрети? Масажът на лицето.

“Това е един спомагателен тип грижа, от която можем да се възползваме всяка седмица и която в действителност е в действителност ефикасна, ” споделя козметикът Кристина Холи. “Масажът освен подтиква мускулите, само че също по този начин се отразява добре на лимфната система и кръвообръщнието. ” Според  Холи масажът разрешава на продуктите да обхванат по-дълбоко в порите, без значение дали това са почистващи маски или хидратиращи кремове и серуми.

А резултатът? По-здрава и красива кожа с избистрен загар и отпочинал тип.

Как да си подарите масаж на лицето вкъщи в няколко стъпки, четете по-надолу.

 По-красива кожа с масаж на лицето

Започнете с добре почистена кожа. “Преди масажа измийте лицето си с хладка вода, а по-късно попийте с чиста забрадка. ” След това нанесете няколко капки масло, с цел да хидратирате.

Изберете вярното олио за вашата кожа

Холи предлага да отделите време, с цел да проучите кое е най-подходящото олио за потребностите на кожата ви. “Ако сте предразположени към акне, използвайте масло от слънчогледови семки, с цел да почистите порите си и да подхраните кожата с верните мастни киселини ”, изяснява тя. “Ако тя е суха, пробвайте нещо с гама-линоленовата киселина, като маслото от вечерна иглика и маслото от касис. Те ще й обезпечат повече хидратация. ” Избягвайте маслата, в случай че кожата ви е прекомерно сензитивна. Ако е естествена, можете умерено да се доверите на този вид отнасяне, с цел да бъде тя мека и  подхранена в дълбочина.

Как да си извършите професионален масаж

Холи предлага да употребявате първите три пръста от всяка ръка. С тях правете равномерни, мудни кръгови придвижвания по цялото лице. Няма изключително значение от къде ще започнете, макар че козметикът предлага да се фокусирате първо на зоната към очите и скулите, а по-късно да се движите от горе надолу: чело, бузи, линията на брадичката и по-късно шията. Старайте се да не опъвате кожата прекомерно, само че въпреки всичко приложете задоволителен напън, с цел да можете да усетите мускулите изпод. “Вероятно ще усетите по какъв начин кожата се затопля, тъй като кръвта стартира да циркулира, а съдовете леко се уголемяват – всичко това е обикновено и е издирван резултат. ”  Едно от нещата, които незабавно ще забележите, е че кожата наподобява “по-жива ”, а подпухването е намаляло.

“Всъщност, напълно същото се случва и с тялото ви, когато сте на масаж, ” споделя Холи. “Целта е да отпуснете някои от мускулите, като в същото време ги поддържате във форма. ”

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР