Всяка история си има начало и край. Те разказаха само

...
Всяка история си има начало и край. Те разказаха само
Коментари Харесай

Адвокатът на Хюсеин: Бил е провокиран многократно от бащата на загиналия

" Всяка история си има начало и край. Те описаха единствено края. Надявам се най-скоро всичко да излезе нескрито. Искам цяла България да разбере, че съм почтен. Това сподели пред съда Хюсеин Хюсменов, участник в гонката в сливенското село Крушаре, при който почина 19-годишен възпитаник, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

" Обвиняемият е желал този спор да завърши с опрощение. Това, което се е случило е трагичен случай. Бил е предизвикан  многократно от бащата на починалия с телефонни позвънявания и закани за юмруци от тяхната кола към него по пътя от Сливен до Крушаре ", сподели след съвещанието юрист Станимир Комбалов. Защитата не показа нови доказателства, като предложи новите свидетелски показания  не бъдат одобрявани.   Адвокат  Комбалов  посочи, че Хюсеин се опитвал да се извини по телефона за своето държание на починалия и татко му преди случая.  Въпреки нежеланието си, въпреки всичко се е съгласил да се срещне с двамата, с цел да потуши спора. Целта на Хюсменов била да изпревари автомобила на Досев, а е да удря в него. Защитата настоя за смяна на мярката за неотклонение да бъде изменена в домакински арест.

На днешното съвещание прокурор Георги Ханджиев приложи нови свидетелски показания на още шестима разпитани. От събраните доказателства можело да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е нарушил разпоредбите за придвижване и съзнателно е предизвикал гибелта на Петър Досев. Хюсеин по думите на прокурор Ханджиев  е показал градираща настъпателност. Обвиняемият е нанесъл 2 удара с бухалка по колата на  починалото момче. А по-късно макар, че не е бил заплашван, се качил на автомобила и два пъти удря колата на потърпевшия. Държавното обвиняване настоя мярката на Окръжен съд Сливен да бъде доказана и Хюсеин да остане в ареста, като  припомни, че за действието е планувано наказване от 10 до 20 години.     

Припомняме, че 26-годшният Хюсеин е притеглен като обвинен за това, че на 21 ноември    в село Крушаре  при ръководство на лек автомобил " Мерцедес “, нарушил разпоредбите за движене по пътищата, като е управлявал в обитаемо място със скорост, превишаваща позволената от 50 км/час и като е нарушил задължението си да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго транспортно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то понижи скоростта или спре внезапно и съзнателно предизвикал гибелта на Петър Досев.

Преди минути бургаският Апелативен съд удостовери определението на Окръжен съд Сливен и остави в ареста обвинявания в съзнателно породена гибел на пътя Хюсеин.  Очаквайте с какви претекстове!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР