3220 литра контрабанден зехтин задържаха митническите служители на ГКПП Капитан

...
3220 литра контрабанден зехтин задържаха митническите служители на ГКПП Капитан
Коментари Харесай

Контрабанден зехтин: Над 3000 литра бяха задържани на Капитан Андреево

3220 литра контрабанден зехтин задържаха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Проверката е част от общите дейности против контрабандата с присъединяване на чиновници на Агенция " Митници ", Групово дело " Борба с проведената престъпност ", Групово дело " Гранична полиция " и Национална организация за приходите.

На 11.05.2024 година на пункта идва влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът-турски жител, показва постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности в транспортирания товар. В хода на контролните дейности в товарното помещение, добре прикрити с част от заявената стока-пакети със слънчогледови семки, са открити 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра. Общото количество на откритото маслиново олио е 3220 литра. Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прахуляк, както и зеленчукови и месни бульони.

На лидера на камиона е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР