Всяка година в света се продават около 300-400 милиона смартфони

...
Всяка година в света се продават около 300-400 милиона смартфони
Коментари Харесай

Най-продаваните смартфони за 2017 година според GBH

Всяка година в света се продават към 300-400 милиона смарт телефони на най-различни производители. В това число са включени моделите от ниския, междинния и в високия ценови диапазон.
Аналитиците на компанията GBH взеха решение да сформират рейтинга на най-продаваните смарт телефони в света. Експертите проучиха пазарните данни на най-продаваните смарт телефони за миналата 2017 година и сформираха ранглиста.

Според тази информация, най-продаваните мобилни устройства за 2017 година еднопосочно са смарт телефоните iPhone , от които Apple за 2017 година съумя да продаде 223 милиона броя. На второ място са флагманите Samsung Galaxy S8 и Galaxy Note 8 с 33 милиона продажби. Не се знае за какво, специалистите не са присъединили в този рейтинг и други мобилни телефони на Samsung от горната ценова категория.



Аналитиците означиха, че и през 2016 година смарт телефоните на Apple също са били най-продаваните в света с над 211 милиона продажби в целия свят. Никой различен производител не може да се приближи към тези цифри.

През миналата 2017 година Apple мощно укрепи позициите си на пазара с новия iPhone X, който макар че е безценен, се продава добре. Смартфонът предлага органически OLED екран, двойна камера с отвесно разположение на датчиците, лицевия скенер Face ID, безжично зареждане и други особености.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР