Всяка година социалистическото правителство на Венецуела раздава хиляди коледни подаръци

...
Всяка година социалистическото правителство на Венецуела раздава хиляди коледни подаръци
Коментари Харесай

Във Венецуела раздават на децата играчки на Мадуро като супергерой

Всяка година социалистическото държавно управление на Венецуела раздава хиляди коледни дарове на най-бедните деца в страната, измежду които колела, кукли и пластмасови камиончета. Тази година властите прибавиха нов продукт към списъка с играчки - екшън фигура с червени чорапогащи, синя мантия и огромни мустаци, която се бори с " империята " на Съединени американски щати и е основана по сходство на президента Николас Мадуро. 

 
Първо, считам, че това е неуважително към нашите деца, тъй като за мен тези кукли съставляват посвещаване на нашите деца в култа към личността на Мадуро. Разбира се, не мога да се съглася с безплатното им разпространяване, което е част от идеологизирането на децата, които имат пресен разум, които към момента не знаят по какъв начин да разграничават положителното от неприятното.
Белкис Боливар, член на учителския профсъюз

От към година по държавната телевизия на Венецуела се излъчва анимационен сериал, в който този супер герой се бори със изверг, сходен на Доналд Тръмп, който се пробва да сее безпорядък в базата си в далечно имение, наподобяващо Белия дом. А в дните преди Коледа публични лица в няколко елементи на Венецуела споделиха видеоклипове, в които раздават играчките " Супер Биготе " на деца по време на празнични празненства.

 
За мен това не е акция. За мен раздаването на играчките беше филантропичен жест към децата и към общността, с цел да знаят, че не всичко, което се приказва за играчките, е правилно. Те би трябвало да знаят всичко, което претърпяваме – и неприятните, и положителните неща. Това не е реклама, за мен това не е политика. Много съм благополучен и го одобрих с горделивост. 
Роса Родригес, консултант по водните запаси

Коледният подарък разгневи учени и опозиционни водачи, които го дефинираха като безвкусно изпитание за индоктриниране на децата в миг, когато Венецуела се бори да се възвърне от годините на икономическа криза, дефицит на храна и хиперинфлация под ръководството на Мадуро – компликации, които принудиха милиони хора да мигрират. Но доста поддръжници на държавното управление бяха щастливи да получат играчката.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР