Всяка година най-новите тенденции в храненето заливат социалните медии. През

...
Всяка година най-новите тенденции в храненето заливат социалните медии. През
Коментари Харесай

Новите тенденции в храненето: Измести ли крофъл обикновения кроасан

Всяка година най-новите трендове в храненето заливат обществените медии. През първата година на пандемията всички си правеха сами самун, а преди няколко години на мода бяха нудълите. Yelp предвижда още през декември какво ще виждаме във фурните си през 2022 година Ето едно забавно печиво - крофли.

Когато видях тази дума за първи път, нямах безусловно никаква визия какво може да съставлява, само че едно бързо търсене в скъпия остарял Гугъл ме просвети и ме заинтригува. Крофълът е композиция от кроасан и вафла . В общи линии вземате тесто за кроасан и вместо да го печете във фурната, го печете в гофретник. Подобно на елементарния кроасан, можете да го ядете както със сладко, по този начин и със солено. Статистиката на Yelp демонстрира сериозен растеж в търсенето на крофлите, който е изумителен - 1505%.
 крофъл Istock
Тази наклонност ми припомня малко за неотдавна станалата вирусна композиция от кроасани и мъфини , наречена cruffins, при която тестото за кроасани се цялостни във формички за мъфини и се поръсва с доста вкусни вариации. По същия метод кронутът е композиция от поничка и кроасан. Тестото се изрязва като поничка и се пържи. Глазира се и се получава по-хрупкава версия на класическия донат.

Тези трендове евентуално ще се запазят и през идващите години, което ме кара да се чудя каква композиция с кроасана ще последва. Комбиниране на кроасан и саралия, с цел да се получи краклава? Да забележим дали ще стане някой ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР