Всяка година милиони левове обществени средства се преразпределят по непрозрачен

...
Всяка година милиони левове обществени средства се преразпределят по непрозрачен
Коментари Харесай

Добрите и лошите примери в обществото ни - будителят Кристиян и отрезвителят Стъки

Всяка година милиони левове публични средства се преразпределят по непрогледен метод от Министерството на младежта и спорта към неправителствени организации и спортни клубове, с цел да реализират осведомителни акции за предварителна защита на зависимостите и експанзията измежду младежите със противоречив резултат.

Не наподобява изключително учудващо, нали? А по какъв начин ви се коства фактът, че част от разкритията бяха? Понеже съм си построил известност на легендарен черноглед, този път леко ще обърна монетата и ще стартира с позитивния образец. Кристиян Юлзари е прегледал стратегиите за евросредства и открил, че милиони левове, предопределени за всички младежи, годишно се раздават и стигат до някакви незнайни НПО-та.

е безупречна и са спазени всички положителни практики за сходен труд. Чрез апостериорен метод той демонстрира образците финансирането на обособените неправителствени организации в конкретика и изкарва на бял свят явните далавери, които се вършат с публичните средства. Показан е и резултатът от работата на НПО-тата, а основните настоящи лица са потърсени за коментар. Спазени са и всички правила за запазване на интелектуалната благосъстоятелност, като всяко позоваване на материали е съпроводено с линкове. Влизам в тези елементи, с цел да стане ясно какъв брой издържано и професионално се е справил младежът.

Това ненапълно следва да покаже също, че прословутото 112-о място по независимост на медиите, ненапълно е отговорност на самите публицисти, които работим в тях. Слагам и себе си включително, тъй като всеки работещ в сферата би трябвало да поеме персоналния си дан. Ученикът Кристиян даде ясна индикация, че има и модерни будители. Журналистическата среда не е изключително признателна, тъй като достойната работа мъчително и извънредно постепенно демонстрира съответни резултати. Далеч по-лесно, комфортно и потребно за персоналното облагодетелстване е да си мисирка, в случай че използваме стилистиката на някогашния министър председател Бойко Борисов.

Разкритията на Кристиян, и останалите будители, въпреки всичко доведоха до съответен резултат. Група състезатели по ММА (смесени бойни изкуства) нахлуха в Министерството на младежта и спорта. Начело беше президентът на българската федерация по ММА – Станислав Недков - Стъки, който без позволение влезе при спортния министър Кузманов, до момента в който той е на среща с деца от спортна школа. По-рано Кузманов съобщи, че клубът на Стъки е получавал крупни суми, печелейки планове от Министерството на спорта (както излиза наяве и от следствието на Кристиян).

Действията Стъки са значими в две посоки. Те дефинитивно легитимираха слоганът " Мутри вън ", който се трансформира в емблема на служебното държавно управление и президента Радев. Само преди дни Стъки нахлу в студиото на Нова телевизия, с цел да прекъсне присъединяване на Антон Кутев в нея. Макар и несъзнателно - Стъки може да се трансформира в отрезвител на нацията. След тези му дейности - кой може да отхвърли, че мутри в България освен има, само че и са сложени на управителни позиции?

Поведението му наподобява и като искрено признание. Невинните хора нямат нужда да нахлуват където и да било и да сплашват който и да е. Ако се усещат наранени от изказвания в общественото пространство, търсят правата си в съда. Колкото до личността на самия Стъки - политическата му активност постави неизличимо леке върху другояче сполучливата му спортна кариера. От една страна той е прочут в общественото пространство със благосклонности към ГЕРБ, а от друга сега е част от новосформиран политически индивид, дружно с издателя на ПИК Недялко Недялков. Въпросната организация пък е един от знаковите образци за медийни бухалки, нямащи нищо общо с етичните правила на гилдията.

В общественото пространство Стъки към този момент се подвизава и с прозвището Стики (от англ.- sticker), като алюзия за прихватлив към всичко, което му носи финансова полза. Най-големият грях на Стъки обаче са подрастващите, които той употребява за личните си цели. И за тези си дейности той не заслужава амнистия. А в случай че прокуратурата не предприеме съответни дейности да извърши посланието от един знаков разказ на Достоевски, то евентуално държавното обвиняване би трябвало да влезе в същия дискурс.

В края на коментара желая да посочи и още един прекрасен образец. Става въпрос за брачната половинка на умрелия водач на Миг-29 Валентин Терзиев. че не желае обществени средства поради гибелта на обичания й мъж. Поиска единствено да има същинско следствие за аргументите за гибелта му и виновните за нея. Така постъпват достойните хора.

Колкото до мутрите си мисля, че е извънредно време слоганът да бъде изменен. Не мутри вън, а мутри вътре. На топло и да търкат наровете!

Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР