Всяка формула за съставяне на правителство е приемлива, стига да

...
Всяка формула за съставяне на правителство е приемлива, стига да
Коментари Харесай

Политолог: Всяка формула за съставяне на правителство е приемлива

Всяка формула за сформиране на държавно управление е допустима, стига да води до нормализиране и усмиряване на политическата конюнктура. Това сподели политологът Георги Киряков в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Това развиване на събитията съгласно него е задоволително за българските жители. " То е успокоително не за първата и втората политическа мощ, които ще вземат участие в ръководството, а за българските гласоподаватели, които изрично желаят постоянно държавно управление, което да стартира да взема решение основните проблеми за страната “, счита политологът.  

Според него има скрита сделка сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за ротационно председателство и тя е обвързвана с гарантиране на политическия имунитет. " Бойко Борисов внезапно омекна дотолкоз, че да признае нуждата от съставянето на кабинет с втори мандат – нещо, което изрично отхвърляше допреди една седмица и допреди да се динамизират дотолкоз събитията с прокуратурата и основния прокурор, че това да го сложи в обстановка, в която той да избира сред имунитета си и първия и втория мандат, или предварителни избори, в които той към този момент няма имунитет и е допустимо да го потърсят от прокуратурата за предоставяне на пояснения по редица случаи “, разяснява Георги Киряков. 

Спазването на сделката за ротационно председателство на Народното събрание и промяната на ръководителя след месец и половина по думите му би било лакмус за това дали болшинството е съдружно.  

Контролът на кабинета в ротационен формат съгласно политолога няма да е сложен. " Ако не се извършват политиките, които би трябвало да извършват в границите на тази коалиция, ще се стигне до повреждане на тази колаборация. Ако има ясно съглашение за това какво би трябвало да се следва в ръководството на страната, няма да има никакъв проблем с контрола. Да, може да си подливат вода, тъй като Демократична България и Политическа партия могат да желаят неща от ГЕРБ, които те да не желаят и да не могат да изпълнят “, съобщи Георги Киряков. 

Той означи, че за конституционно болшинство и правосъдна промяна е нужна поддръжката на Движение за права и свободи и това е повода Христо Иванов да е водил диалози с тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР