Всяка домакиня добре знае всички тези съвети, но в ежедневната

...
Всяка домакиня добре знае всички тези съвети, но в ежедневната
Коментари Харесай

5 начина да намалите количеството прах в жилището си

Всяка стопанка добре знае всички тези препоръки, само че в ежедневната блъсканица те някак си се губят. Добре е да си ги припомните при идващото разчистване на дома и несъмнено с наслада ще констатирате, че има по-малко прахуляк към вас.

1.       Не пропускайте да почистите щорите
Хитри хрумвания, с които да махнете прахта
Прахът се утаява на всички места и е доста провокиращ. За да се отървете от него, задоволително е да го почистите, само че какво от това, в случай че след някол...

Щорите доста обичат да събират прахуляк по ламелите си. Най-лесният метод да предотвратите това е да ги избърсвате постоянно. За да улесните нещата за себе си, сложете на ръката си хавлиен чорап и преминете с него през всяка летвичка. Добре е авансово да сте намокрили чорапа с почистващ препарат, с цел да се в профил праха по-лесно.

2.       По-добре е да намалите статическото електричество

Ако апартаментът има централно отопление, тогава във въздуха несъмнено ще възникне статично напрежение. Именно това притегля прахови частици към себе си. За да намалите тази неподвижност, използвайте овлажнител, в случай че равнището на мокрота е 40-50%, тогава количеството прахуляк ще намалее доста.

3.       Имате ли потребност от пречиствател на въздуха

Тази джаджа е просто находка за тези, които са алергични към праха. Устройството първо разпръсква праха, а по-късно стартира да го изтегля, събирайки го в обособен резервоар. Добре е да помислите за сходна покупка.
Неща в дома ви, които могат да предизвикат кихане
Кихате ли постоянно? Вашият дом може да бъде покрит с субстанции, причиняващи алергии. Ще ви разкажем за 10 неща, които задействат рефлекса...

4.       Купете калъфи за обувки и облекла

Ако съхранявате обувките и облеклата си в специфични калъфи, тогава количеството прахуляк в дрешника доста ще намалее. Освен това, ще ви помогне да поддържате нещата си доста по-подредени и чисти.

5.       Трябва да се справите с " безпорядъка "

Безпорядъкът по рафтовете е в допълнение място за струпване на прахови частици. Трябва да започнете да действате уверено и да почистите всичко, да сортирате и да сгъвате. Тази работа лишава време, само че след нея е безусловно „ по-лесно да се диша “. Постарайте се да нареждате колкото се може по-малко предмети по рафтовете, с цел да ви бъде елементарно след това единствено с едно минаване на парцала да премахнете нечистотиите. Предметите по рафтовете изискват да бъдат почиствани, всеки един поотделно. Така се губи ненужно време и сила.

Колкото по-малко неща оставяте отвън затворените шкафове, толкоз повече прахуляк ще се събира по откритите повърхности. Това е нездравословно и грозно. Трябва да се ангажирате всекидневно да почиствате всичко това, без значение дали ходите на работа или не.
7 движимости, които притеглят най-вече прахуляк в едно жилище
Прахът не се появява просто от нищото в дома ни. Често даже да не усещаме, има неща вкъщи, които задържат прахуляк. Ние до толкоз сме сви...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР