Всяка дисциплина може да се учи онлайн, но много по-сложно

...
Всяка дисциплина може да се учи онлайн, но много по-сложно
Коментари Харесай

Учителите са имали слаба подготовка за онлайн обучение, смята експерт

Всяка дисциплинираност може да се учи онлайн, само че доста по-сложно е това при предмети като рисуването, физическото образование, само че пък и технологиите се развиват доста бързо и това е единствено в изгода за образованието. Това уточни в предаването „ Преди всички “ по БНР Ален Паунов, основател на просветителната платформа TeachMe.

„ Аз имам вяра, че ще има пропуски в знанията на децата от отдалеченото образование, само че това не е поради формата на образование, а поради слабата подготовка за това образование измежду преподавателския състав. Още повече, освен това образование учителят не може да управлява учениците – не знае те какво вършат, до момента в който тече часът ", изясни той.

Според него е доста значимо учителят да стимулира ученика, да възпламени децата по материята.

„ Липсата на познания по отношение на методиката за преподаване на онлайн образованието ще е главната причина за по-лошите познания измежду учениците, всичко стана бързо. И в действителност всички учители бяха оставени да се учат независимо за онлайн преподаване – независима форма на образование, а това е доста по-различно преподаване ", установи Паунов.

Той поучава учителите да „ влизат “ в отдалечения час 10 минути по-рано, да накарат децата да са с включени камери, да беседват малко с тях, да бъдат другари с тях, с цел да ги предразположат, тъй като тази форма на образование има и психически аспект.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР