Всяка диета поставя на изпитание волята и издръжливостта ни. Най-добре

...
Всяка диета поставя на изпитание волята и издръжливостта ни. Най-добре
Коментари Харесай

Примерна закуска за хроно диета

Всяка диета слага на тестване волята и издръжливостта ни. Най-добре е да може да се отслабва без рискови прекарвания във връзка с глада.

Такава опция съществува и тя се назовава хроно диета. Този диетичен режим дава като бонус и потребни хранителни привички.

Според заложеното в програмата на хроно диетата се усвояват бързо и без ограничения правилата на здравословното хранене, почиващо на вярна композиция на храни. Няма потребност се броят непрекъснато поетите калории, единствено се съблюдават храните от програмата и времето на хранене.

Как да организираме закуската при хроно диета, какво да ядем и по кое време?

Чували сме националната сентенция, в която ни поучават закуската си да изяждаме сами. В хроно диетата се съблюдава и този съвет.

Преди самото хранене, денят стартира с чаша вода или чай без подслаждане. Те обезпечават оживление на чревния тракт преди потреблението на храна. Закусването при хроно диетата е в 9 часа.

В този откъслек от деня човешкото тяло отделя 3 ензима - инсулина, липазата и протеолитичния фермент. Затова най-подходящи са въглехидритните и протеиновите храни.

Кои са опциите за артикули, подобаващи за закуска, и смисълът на тяхната консумация?

 Диетична закуска

Закуската е това хранене, което би трябвало да обезпечи нужната сила за старта на деня. За задачата са нужни въглехидрати или протеини. Изборът сред двата разновидността е персонален, само че има наложително изискване - двете благоприятни условия не трябва да се смесват.

Примерни артикули за закуска при хроно диета:

- Диетичен самун и някакво диетично месо, примерно хлебче с печено пилешко филе

- Яйца - варени, на омлет, може и с бекон

- Кисело мляко

- Сирене моцарела с препечена филийка

- Зърнена закуска с прясно мляко

- Препечена филийка с масло

Диетичната закуска би трябвало да бъде щедро хранене, задоволително питателно, с цел да зареди тялото. Много добър избор е да бъде белтъчна, само че сладкото въобще не трябва да участва.

Забранени храни за закуска при хроно диета са полуфабрикатите, тестените произведения и сладкото.

 Шоколадът е разрешен в хроно диетата

След закуската, в 10.30 часа, има наложително междинно хранене, чиято цел е даде още късче сила на тялото до обедното хранене. Плод или блокче мрачен шоколад са опциите - вкусни и лесни за обезпечаване.

Правилно подбраната диетична закуска дава нужните потребни субстанции наред с лекост на тялото, без да се гладува.

За по-бързо намаляване следвайте и нашите изпитани диетични предписания.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР