ВСУ са продължили контранастъпателните действия най-малко на три участъка от

...
ВСУ са продължили контранастъпателните действия най-малко на три участъка от
Коментари Харесай

ISW опроверга руски твърдения за успехи на фронта в Украйна

ВСУ са траяли контранастъпателните дейности минимум на три сектора от фронта и са напреднали в региона на административната граница сред Донецка и Запорожка област.

Това се споделя в нов отчет на анализаторите от американския Институт за проучване на войната (ISW).

На фрагменти с геолокация се вижда, че украинските сили са форсирали река Мокри Яли и настъпват на изток към югозападните околности на Урожайне.

Освен това ВСУ не престават настъпателните интервенции в региона на Бахмут, само че сега не напредват. Окупаторите също са правили опити да нападат.

По линията Авдиивка-Донецк руснаците не са правили никакви опити за настъпления. На този сектор от фронта украинските сили са подхванали лимитирани наземни офанзиви, само че без териториален прогрес.

Руските войски са траяли настъпателните интервенции североизточно от Купянск. При това анализаторите опровергават изказванията на съветски военни репортери, че окупаторите съумели да подобрят позициите си на това направление и да се приближат доста към Купянск.

" ISW не е записал образни свидетелства съветските сили да са създали това и преценя, че все още най-близките до Купянск съветски позиции са на към 10 км североизточно от обитаемото място ", се споделя в отчета, представен от Униан.

По линията Сватове-Креминна ISW също не следи свидетелства за придвижване на окупаторите, за каквото претендират съветските източници. Прокремълски репортери твърдяха, че съветските войски напреднали до 2 км в дълбочина в украинската защита и завладяли неустановен брой украински опорни пунктове и тактически значими височини.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР