ВСС трябва да вземе решение кой поема функциите на главния

...
ВСС трябва да вземе решение кой поема функциите на главния
Коментари Харесай

Дишева: ВСС трябва да реши кой поема функциите на Гешев, да не е човек от неговите заместници

Висш съдебен съвет би трябвало да вземе решение кой поема функционалностите на основния прокурор след предварителното освобождение на Иван Гешев. Законът мълчи какво се случва след процедура по предварително освобождение. Това разгласи в ефира на NOVA „ Здравей, България ” Атанаска Дишева от Висш съдебен съвет. Тя добави, че, откакто пленумът на Висш съдебен съвет избира основния прокурор, правната логичност била още веднъж той да е избере негов заместител.



Според мен няма обвързване да изберем персона, изпълняващ длъжността основен прокурор от кръга на неговите заместници, защото част от тях не престават да стоят твърдо зад Гешев, изясни още Дишева.

Факт е, че чаках Гешев да направи повече разкрития, в сравнение с в действителност направи. През годините той неведнъж е предприемал сходни дейности – афишира, че ще направи някакви разкрития, а това не се случва. В първите месеци от мандата му той съобщи, че ще бъде изработен бездънен разбор на цялата приватизация за последните 20 години, само че и това не стана, твърди членът на Висш съдебен съвет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР