Всряда над по-голямата част от страната е слънчево, но в

...
Всряда над по-голямата част от страната е слънчево, но в
Коментари Харесай

Задава се адска жега, живакът скача до 40°C другата седмица

Всряда над по-голямата част от страната е слънчево, само че в следобедните часове по Черноморието ще се развива купесто-дъждовна облачност, най-много по северното крайбрежие. На юг в обособени региони също ще бъде по този начин.
Ще има краткотрайни превалявания, само че летуващите на море най-малко до ранния следобяд ще могат да останат на плажа.
Вчера за доста малко със северозападния вятър във Варненския залив температурата на морската вода се е намалила до 15 градуса от 22-23 градуса сутринта. До вечерта със завъртането напразно картината се е нормализирала.
Това е особено събитие за нашето Черноморие, изясни пред БНР метеорологът Анастасия Стойчева. Силният западен или северозападен вятър издухва топлия горен пласт на водата във вътрешността в морето, а изпод да изплува по-хладна вода.
Утре следобяд на морето още веднъж ще има краткотрайни превалявания, слънчевите часове ще бъдат сутринта.
Очаква ни покачване на температурите, уточни Анастасия Стойчева. По думите й гореща вълна значи пет поредни дни с температури 5 градуса над климатичните правила.
„ Ще има 40 градуса още веднъж, най-малкото 39. С това покачване на температурите те ще са в порядъка 34-39 градуса към 13, 14 юли “, сподели тя.
При нас най-топлото време е в края на юли, с известните горещници, напомни Стойчева. Най-горещо е било през юли на 1916 година, когато е измерена рекордна температура от 45.2 градуса.
Метеоролозите обаче не виждат предпоставки през сегашния юли да се надвиши „ този безспорен екстремум за страната ни “, посочи Анастасия Стойчева.
Относно присъщите за юни и юли краткотрайните проливни дъждове и градушки, както и непоносимите горещини, метеорологът означи, че образци обратно във времето могат да се дадат доста.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР