Вследствие на силния вятър днес към 16.00 ч. на територията

...
Вследствие на силния вятър днес към 16.00 ч. на територията
Коментари Харесай

Подадени са 50 сигнала за паднали клони заради силния вятър в столицата

Вследствие на мощния вятър през днешния ден към 16.00 ч. на територията на столицата са постъпили близо 50 сигнала, множеството от тях са били за паднали клони и дървета, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи по информация на Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " /ГДПБЗН/.

Спасителни екипи работят по отстраняването им.

Те са се отзовали и на известие за паднала железна облицовка на покрив на ул. "Пиротска " номер 3. При случая няма потърпевши хора.

От вътрешното ведомство оповестиха още, че на територията на област Враца са постъпили 34 сигнала, а в област Монтана - 7 (за гр. Берковица и гр. Вършец). По информация на незабавния център във Враца има един потърпевш жител от паднала ламарина, който е настанен в болница.

По последни данни в двете области ситуацията се възстановява.

Подадени са били и 6 сигнала за паднали дървета и затиснати три автомобила в региона на Боровец. Там също няма потърпевши, екипи са на място за премахване на следствията и освобождение на колите. Още през вчерашния ден, поради метеорологичната прогноза за предстоящи мощни ветрове, по разпореждане на управлението на Министерство на вътрешните работи са били разпратени до кметовете на общините инструкции за реакция при положение на усложнена конюнктура по места.

От ГДПБЗН напомнят главните правила за сигурност при такива условия:

Ако сте в къщи, при пораждане на смерч или извънредно мощен вятър, изключете тока, водата и газта, затворете компактно вратите и прозорците; Не оставайте навън, незабавно потърсете място за заслон, тъй като има заплаха от падащи парчета от постройките и други предмети, които могат да ви наранят. Смерчът визира най-често покривните структури и горните етажи; Ако сте надалеч от вкъщи си, влезте в социална постройка, подлез, потърсете сигурен подслон; Ако сте на път, спрете автомобила навън място, надалеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Потърсете подслон; Ако сте на полето или в планината, потърсете ниски места до отминаване на заплахата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР