Всичко в британския кралски двор се случва по протокол. Това

...
Всичко в британския кралски двор се случва по протокол. Това
Коментари Харесай

Вижте какви събития ще последват, когато британската кралица Елизабет II се спомине

Всичко в английския кралски двор се случва по протокол. Това важи както за най-елементарните действия, по този начин и до значими събития като сватби и погребения.

Кралица Елизабет II е на трона повече от 60 години. Какво ще се случи, в случай че най-дълго управлявалият монарх на Англия се спомине?

Какъв е протоколът, който се съблюдава, когато настоящ монарх почине?

Първото нещо, което ще се случи, съгласно кралския биограф Пени Джур, е нацията да изпадне в потрес, защото това ще бъде тъжно травматично събитие за Англия.

Но преди обществото да научи тъжната новина, има няколко неща, които би трябвало да се случат " зад кулисите “.

London Bridge ще бъде свален

След като Лондонският мост падне, частният секретар на кралицата сър Кристофър Гайдт ще дава отговор за информирането на министър-председателя, преди информацията да бъде предоставена на 15-те други страни, където кралицата е държавен глава и останалите от 36-те страни от Съдружието.

Това се прави от Центъра за световен отговор на Министерството на външните работи, който се обитава на незнайно място в Лондон.

Обществеността схваща за гибелта й, когато на портите на Бъкингамския замък бъде сложено уведомление. Целият личен състав ще носи черна лента на лявата ръка, която би трябвало да е с тъкмо избран размер.

След това ще бъде оповестено изказване до Асоциацията на пресата и други новинарски издания. В този миг телевизионните канали ще пресечен стратегиите си.

В някои медии имат кодова дума, с която да загатват гибелта на кралицата, да вземем за пример " госпожа Робинсън “. Щом новината стане обществена, медиите ще пуснат подготвени истории за нейния живот, царуване и завещание.

Крал Чарлз II

Веднага щом кралицата се спомине, принц Чарлз ще стане крал. Разрешено му е да избере личното си име и се чака това да е " крал Чарлз III “.

В двореца " Сейнт Джеймс “ ще се организира съвещание на Съвета за присъединение и всички формалности.

Той ще бъде наименуван крал един ден след гибелта на кралицата, откакто братята и сестрите му целунат ръката на публична гала. Ще бъдат направени манифести и до момента в който кралицата лежи в ковчега, Чарлз ще посети Шотландия, Северна Ирландия и Уелс. Първите му думи като монарх ще се състоят в двореца Сейнт Джеймс.

Ако принц Филип е към момента жив, тогава крал Чарлз ще реши какво ще стане с наследствената линия и дали ще бъде завещан от принц Филип или принц Уилям. Коронацията на крал Чарлз III ще бъде планувана в продължение на месеци след погребението, а купата принц на Уелс ще се трансферира на принц Уилям, въпреки и не незабавно.

Преди погребението

Кралицата ще бъде заровена 10 дни след гибелта си. В това време тялото й ще остане в Бъкингамския замък, с цел да може фамилията й да се сбогува.

След това тя ще бъде преместена в Westminister Hall, където остане няколко дни, с цел да може обществеността да се поклони пред останките й.

Повече от 200 000 души посетиха тялото на майката на кралицата през 2002 година На 10-ия ден, тялото на кралицата ще бъде преместено в Уестминстърското абатство за държавно заравяне, на което ще участват държавни водачи от целия свят. Това ще е най-охраняваното събитие в модерната история.

В деня на погребението

В страната ще бъде разгласен ден на народен печал, в това число стоковата борса ще затвори. Биг Бен ще удари в 9 часа сутринта

Ковчегът ще дойде в Уестминстърското абатство в 11 ч.

Някои се притесняват, че церемониите по погребението и коронацията на новия крал ще костват на английската стопанска система милиарди лири.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР