Всичко се развива така, сякаш по пътя към постигане на

...
Всичко се развива така, сякаш по пътя към постигане на
Коментари Харесай

Любов моя, ти ли ме отегчаваш, или аз се отегчавам? ♥ Хорхе БУКАЙ

„ Всичко се развива по този начин, като че ли по пътя към реализиране на задачите, които сме си сложили, е било неизбежно да загубим последователно от взор душата. И в случай че това се случи, животът става сив и тази сивота обгръща най-после и живота ни в двойката. “

(Couple in a Garden, c.1873, Paul Cezanne)

♥ Да продължа без теб

С времето рутината оплита паяжината си над някои двойки и както се случва във всеки пропуснат ъгъл на къщата, в случай че не я почистим, тя се разраства, става все по-заплетена, все по-плътна и от ден на ден цапа стените.

Когато двама души, които живеят дружно стартират да се отегчават, те са склонни да хвърлят виновността за това върху другия. „ Скучен си “ – споделят те. Или настояват: „ Вече не си какъвто беше първоначално “. При все това, в случай че човек се замисли най-малко малко, ще си даде сметка, че никой – с изключение на може би самият той – не може да бъде провинен за личното си досада. Никой, с изключение на самият той, не може да направи каквото и да било, с цел да му помогне да излезе от това положение.

Подвластни на упоритостите за развиване, на устрема към триумф или в резултат на забързаното ни всекидневие, ние не обръщаме изключително внимание на това, което в това време се случва във вътрешната действителност на всекиго от нас. Всичко се развива по този начин, като че ли по пътя към реализиране на задачите, които сме си сложили, е било неизбежно да загубим последователно от взор душата. И в случай че това се случи, животът става сив и тази сивота обгръща най-после и живота ни в двойката.

Преситени сме от планове и цели, които елитарното общество или личното ни его постановат. Искаме да убедим себе си, че би трябвало да сме удовлетворени, тъй като най-накрая сме на път да реализираме или към този момент сме постигнали това, към което постоянно сме се стремили. Най-лошото е, че от време на време съумяваме да убедим самите себе си в това и тогава отлагаме за бъдещето най-свежия, занимателен и изобретателен интервал от живота си и го заменяме с усилието да осъществим „ похвалните цели “, които неизвестно кой е избрал за нас.

И по този начин, реализираме задачите, само че те не ни носят предстоящото благополучие. Материалните триумфи са налице, само че отегчението не е се е разпръснало.

Тази пагубна композиция ни води до погрешното умозаключение, че щом притежаваме всичко належащо, с цел да бъдем щастливи, само че не сме, повода за това е другаде, вероятно е в двойката. Не си даваме сметка обаче, че отегчението се дължи на монотонния живот, който водим.

Въпросът не е по никакъв начин елементарен.

Постигането на стопански триумфи, професионалният прогрес и изкачването на обществената стълбица доставят известно задоволство, само че това благоденствие е незадълбочено. Необходимо е да изследваме какво се случва надълбоко в нас, да отговорим почтено дали се съобразяваме с нашите потребности, дали сме правилни на себе си и дали сме продали или не способността си да се любуваме на живота против дребна порция комфорт.

Навярно ни ужасява мисълта да напуснем защитната си ризница на структурата, която сме основали и чието създаване ни е лишило толкоз време и старания, изключително в случай че нищо не ни подсигурява едно по-добро бъдеще, случай че сторим това.

Изходът е да си възвърнем свободата, свежестта, творчеството. Това обаче изисква – както всичко, което е стойностно – да платим избрана цена. В случая това е решението да поемем риска, последователно да изоставим сигурността и да се осмелим от ден на ден да живеем по този начин, както желаеме.

От: „ Да продължа без теб “ (Една история за раздялата и търсенето на същинската любов), Хорхе Букай и Силвия Салинас, изд. Хермес
Картина: Couple in a Garden, c.1873, Paul Cezanne, chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР