Всичко, от което се нуждаем, е любов ... любов и

...
Всичко, от което се нуждаем, е любов ... любов и
Коментари Харесай

Тези трогателни истории са доказателството, че добротата ще спаси света

Всичко, от което се нуждаем, е обич... обич и добрина. Това е нещо, което нито един човек на тази планета не може да откаже. Любовта ни оказва помощ да се борим с най-тежките болести, а добрина ни оказва помощ да преживеем най-трудните житейски обстановки. Когато сърцето на човек е изпълнено с наслада и благополучие, животът му има смисъл.

Ние мощно имаме вяра, че когато става въпрос за добрина, нито един жест не е прекомерно дребен или нищожен. Всяко безкористно положително дело дава на нашия вманиачен свят още един късмет да се трансформира в по-добро място. Бихме желали да споделим някои същински житейски истории за тези, които мислят - и по-важното - живеят в сходство с тези правила.

Жена дава дом на 1000 котки

Една жена с положително сърце и великодушна душа, взема решение да даде заслон на бездомни котки. В качеството си на ветеринар, тя се грижи за котките и по-късно се пробва да откри нов дом за тях. Линеа основа своята фондация и в продължение на години работи без никаква финансова помощ. Сега фондацията има своите спонсори, ветеринарни и доброволци, които не престават положителното ѝ дело.

Фирма за разчистване предлага гратис услугите си на дами, заболели от рак

На Деби Сардоне, създател на компанията, и хрумва тази концепция, когато една от нейните клиентки стопира да употребява услугите на компанията, тъй като би трябвало да пести пари за своето лекуване. Тогава Деби  решава да даде на дамите, които се борят рака, безвъзмездни услуги за разчистване. Тя има вяра, че по този метод дамите ще могат да се съсредоточат върху лекуването и няма да се тормозят за грижите за дома. От 2006 година компанията е почистила над 19 000 домове на дами, които би им коствало към 5,5 милиона $.

Момиче прибира бездомно куче. Живота на двете се трансформира

През април 2015 година Валя Орфанидоу вижда бездомно куче в покрайнините на Атина, Гърция. Кучето е в доста неприятно положение, само че момичето не се поколебава да го вземе и да направи всичко по силите си, с цел да му помогне. Но не е толкоз елементарно. Петра (кучето) страда от доста заболявания и мъчно се доверява на хората. Валя, обаче, не се отхвърля от нея и единствено няколко месеца по-късно кучето е изцяло трансформирано! Обичано, другарски настроено и на първо място, признателно.

Всяка седмица човек купува кафе на скитник, който му се отблагодарява по необикновен метод

След закуска в обичаното си кафе, Джо Уилсън спирал да побъбри с един безприютен човек, Даниъл, който продавал списания на ъгъла. Когато било студено, Джо купувал на Даниъл чаша горещо кафе. Една събота, както нормално, Джо още веднъж закусвал в кафето. Когато изискал да заплати сметката, се изненадал от отговора на сервитьорката, която му споделила, че сметката била към този момент уредена. Оказало се, че Даниел неотдавна спечелил 20 паунда от лотариен билет и решил да се  отблагодари на Джо по този метод.

Зоолог приютява бебе слонче вкъщи

Това бебе слон едвам не се удавило, до момента в който се опитвало да пресече придошла река. За благополучие, рейнджъри го намерили и го завели при Рокси. Кръстили слончето Моя. Слончето се държи като всяко друго животинче – то е игриво, любопитно и най-важното, доста обично в новия си дом.

Аржентински футболист сбъдна фантазията на афганистанско момче

Снимката на 5-годишния Муртаза Ахмади стана същинска интернет сензация. На нея момчето е със своята “фланелка ” на Лионел Меси, направена от елементарна найлонова торбичка. Историята на Муртаза бързо се популяризира в обществените медии и стигна и до самия Меси. Той реши да възнагради своя млад почитател с достоверна фланелка с подпис, която бе навреме доставена от УНИЦЕФ.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР