Всичко не може да се съхранява завинаги, необходимо е редовно

...
Всичко не може да се съхранява завинаги, необходимо е редовно
Коментари Харесай

5 неща, които всички имаме в кухнята и трябва да изхвърлим

Всичко не може да се съхранява вечно, належащо е постоянно да се отървете от остарялото. Освободете място за предпазване на нещата, които действително употребявате. Проверете периода на валидност на домакинските движимости и изхвърлете без страдание.

Гъби за чинии

Кога да се изхвърли: след 1 месец

Защо да го изхвърляте: Между измиване на съдове, умивалници и избърсване на плотове гъбите могат да влязат в контакт с доста бактерии. За да избегнете разпространяването на микроби в кухнята, значимо е да сменяте гъбата към един път месечно.

Между употребите не забравяйте постоянно да почиствате кухненските гъби с оцет, белина или висока температура, с цел да премахнете бактериите. Ако гъбата наподобява мръсна или мирише неприятно даже след стерилизация, неотложно я сменете с нова.

Храна с изминал период на валидност

Кога да се изхвърли: от датата на приключване

Храната с изминал период на валидност може да се скрие в задната част на хладилника и да заеме скъпо място за прясната храна. За да организирате по -добре хладилника си, започнете с един рафт, премахнете всички храни и проверете периода на валидност на всеки от тях. Изхвърлете храната неотложно, в случай че срокът на валидност е изминал или забележите плесен или неприятна миризма. За подготвени храни или останки, не забравяйте да напишете датата на контейнера, когато го поставите за първи път в хладилника, с цел да знаете какъв брой време е там.
 Как да пестим сила в кухнята? Как да пестим сила в кухнята?
Нека да забележим по какъв начин можете да спестите от електричество в кухнята - място, където домакинята би трябвало да прекарва забележителна част от времет...

Пластмасови контейнери

Кога да се изхвърля: контейнери за предпазване на всеки няколко години, опаковки за еднократна приложимост незабавно

Защо да ги изхвърляте: Пластмасовите контейнери, изключително тези за еднократна приложимост, не са предопределени да устоят постоянно. Пластмасата се разгражда с течение на времето, което може да докара до химикали в храните. Проверявайте пластмасата за изхабяване след всяка приложимост и изхвърлете всички контейнери, които наподобяват обезцветени, изкривени или напукани. Също по този начин би трябвало да се отървете от всички контейнери, които имат необикновена миризма. Винаги изхвърляйте опаковките за храни за еднократна приложимост, като кисело мляко, маргарин и така нататък, незабавно откакто продуктът свърши.

Преди да изхвърлите пластмасови контейнери в боклука, проверете дали те могат да се рециклират - потърсете щампования номер в триъгълното лого, което нормално се намира на дъното на контейнерите и бутилките.

Растителни масла, билки и подправки
 Фън Шуй в кухнята - най-често срещаните неточности Фън Шуй в кухнята - най-често срещаните неточности
Кухнята е олицетворение на благосъстоянието вкъщи, съгласно почитателите на античното обучение по Фън Шуй. Колкото по-топло, по-удобно и прочие..

Кога да изхвърлите: Зехтин 2 години, Билки и подправки 1 година

Защо да го изхвърляте: Светлината и топлината с времето ще разграждат маслата и подправките и ще ги създадат по -малко ароматни. За да удължите периода на валидност, съхранявайте тези храни на хладно и изсъхнало място. Маслата престават да бъдат потребни, когато миришат на гранясване, а подправките, когато изгубят аромата си. За да ревизирате дали това е по този начин, разтрийте подправките сред пръстите си.

Отворено вино

Кога да се изхвърли: 1-2 дни по-късно

Защо да го изхвърляте: Излагането на О2, топлота и дневна светлина води до изгубване на винените аромати. За да запазите виното свежо, затворете бутилката незабавно след отварянето. Съхранявайте отворена бутилка в хладилника и се пробвайте да изпиете виното в границите на два дни. Ако след няколко дни към момента имате останки, изсипете ги в канализацията и изхвърлете стъклената бутилка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР