Всичко, до което се е докоснал легендарният боксьор Майк Тайсън

...
Всичко, до което се е докоснал легендарният боксьор Майк Тайсън
Коментари Харесай

Ферарито на Тайсън на търг за $5,5М

Всичко, до което се е докоснал именитият боксьор Майк Тайсън коства пари и тъкмо един подобен автомобил се продава в този момент - Ferrari F50. Търгът ще бъде след седмица и за този образец се чака да бъдат платени 4,5-5,5 млн. $.

На върха на своята кариера, когато единствено за един собствен мач на кръга взимаше по 30 млн. $, американският доминатор в тежка категория купува това Ferrari F50. Въпросният автомобил обаче, като се изключи че е принадлежал на звезда като Тайсън, е част от една от най-ценните партиди на Ferrari F50 - Rosso Corsa (Racing Red). А такива коли са единствено 55, предопределени за северноамериканския пазар.

Автомобилът с шаси 104220 напуща завода на 13 февруари 1996 година и е доставен посредством Ferrari North America до Beverly Hills Sports Car на брокера Надир Амирванд, след което попада в гаража на Майк Тайсън . Той го има до 2001 година, когато е продаден на съоснователя на Infospace - Кевин Маркъс.

 48071

Впоследствие през годините това F50 минава през ръцете на други колекционери, до момента в който актуалният му притежател, който го купува през 2017 година, взема решение да го продаде още веднъж. Той го доставя във Ford Lauderdale за сериозен главен ремонт на стойност $75 000 , който му е обезпечил повторното узаконяване на Ferrari Classiche. Ремонтът включва нов съединител и гуми, работа по повдигането на предното окачване и климатика и възобновяване на вътрешните панели.

Километражът демонстрира изминати единствено 9966 км, а колата е в чудесно положение, непокътната и поддържана, което и носи още по-сериозна колекционерска стойност. Като се добави и обстоятелството, че в миналото е принадлежала на Майк Тайсън, тогава това не е просто кола, а един тип уникат и най-вероятно ще се стигне до максимума при наддаването на аукциона на Pebble Beach на Gooding & Company. При предходната продажба на същото Ferrari F50 през 2017 година оценката е била два пъти по-малка.

 48072

Емблематичното Ferrari се продава с преносим корав покрив, комплект принадлежности, крушка и помпа за гуми, кожено фолио с справочник, управление за притежателя, гаранционна брошура, автентичен стикер на прозореца, було за кола, спешен мек покрив, книга за фабрично показване и багаж.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР