Всички знаем за обичайните тестове за IQ, където отговаряйки на

...
Всички знаем за обичайните тестове за IQ, където отговаряйки на
Коментари Харесай

5 загадки, които са по силите само на детектив

 криминална-загадка

Всички знаем за нормалните проби за IQ, където отговаряйки на 40 въпроса, може да разберете своето равнище на разсъдък. Но има и различен метод да узнаете на какво е кадърен вашият разум. Подбрахме за вас няколко детективски загадки, които не са по силите на всеки:

Задача № 1. Бягството

Джак бил вкаран в пандиза, чийто под бил от пръст и с един прозорец в килията, ситуиран толкоз високо, че не може да го доближи. В килията нямало нищо друго, с изключение на лопата.

В пандиза е доста изсъхнало и горещо, само че Джак няма да получи нито вода, нито храна, по тази причина има единствено 2 дни, с цел да избяга, другояче ще загине.

Как може Джак да избяга, в случай че разновидността с копаенето на тунел не върви, тъй като ще отнеме повече от 2 дни?

Отговор

С помощта на лопатата Джак може да направи купчина от пръст под прозореца, да се качи върху нея и да избяга през прозореца.

 детектив-с-лупа-и-лула

Задача № 2. Убийството в учебно заведение

В първия ден на образователната година в една от класните стаи било намерено тялото на учителя по география. Полицията имала 4 обвинени: градинарят, учителят по математика, учителят по физическо и шефът на учебното заведение. Всички те разказали къде да били по време на убийството:

• Градинарят подрязвал храстите в задния двор

•  Учителят по математика провеждал срочен тест.

•  Учителят по физическо играел баскетбол с учениците.

•  Директорът прекарал целия ден в кабинета си.

Веднага по-късно полицията арестувала нарушителя. Кой умъртвил учителя по география и по какъв начин полицията се досетила за килъра?

Отговор

Убиецът е учителят по математика. По неговите думи, той провеждал срочен тест, а закононарушението се случило в първия ден на образователната година.

 детектив-с-лупа-и-лула

Задача № 3. Самотният човек

В края на града живеел уединен възрастен човек, който в никакъв случай не се отдалечавал от вкъщи си. В разгара на лятото в една петъчна заран пред дома му пристигнал куриер и позвънил на стопанина, само че никой не дал отговор.

Той погледнал през прозореца и видял тялото на стареца да лежи на пода в локва кръв. Пощальонът повикал полиция, която разкрила към дома две бутилки с топло мляко, една със студено и ежедневният вестник  за вторник.

На идващия ден полицията арестувала килъра. Как разкрили толкоз бързо нарушителя?

Отговор

Очевидно е, че килърът е разносвачът на вестника. Само той може да знае, че в сряда и четвъртък няма да има кой да чете.

 детектив-с-лупа-и-лула

Задача № 4. Двете таблетки

Сериен палач отвличал хора и ги карал да избират 1 от 2 таблетки: първата не носела щета, само че втората убивала незабавно. Останалата таблетка килърът взимал самичък. Похитеният гълтал определената таблетка, изпивал я с вода и незабавно умирал, а за килъра постоянно оставала безвредната таблетка.

Защо таблетката с отрова нито един път не попаднала в килъра?

Отговор

И двете таблетки били безусловно безвредни, а отровата била в чашата с вода, предопределена за жертвата.

 детектив-с-лупа-и-лула

Задача № 5. Замръзналият прозорец

Един студен зимен ден Джон намерил своя другар Джак мъртъв в хола на личния му дом. Джон незабавно извикал полиция и на въпрос на служителя на реда за това по какъв начин е разкрил тялото той дал отговор, че минавал наоколо и решил да отиде на посетители на Джек.

По думите той дълго тропал по вратата, само че приятелят му не отварял, въпреки че през замръзналия прозорец да се виждало, че в дома гори светлина. Тогава Джон подишал върху замръзналото стъкло, с цел да разтопи леда. Когато погледнал в стаята, видял, че Джак лежи на пода.

Полицаят незабавно арестувал Джон по съмнение в ликвидиране. Защо?

Отговор

Джон не може да разтопи скрежта върху стъклото извън, защото тя се появява единствено отвътре на стъклото.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР