Всички знаем колко полезен за здравето на човек е чаят.

...
Всички знаем колко полезен за здравето на човек е чаят.
Коментари Харесай

Горещият чай може да бъде опасен

Всички знаем какъв брой потребен за здравето на човек е чаят. Но! Трябва да знаете по какъв начин да го консумирате. Най-важното предписание: не би трябвало да пиете чай, до момента в който е парещ!

След като приготвите напитката, изчакайте няколко минути, с цел да изстине, след което отпийте. Да изгълтате врящия чай за 2 минути е по-лошо, в сравнение с да се подлютите мощно с черен пипер, сигнализират експерти.

Горещият чай може да ви докара рак на хранопровода. Хората, които пият постоянно доста парещ чай, рискуват пет пъти повече да се разболеят от този тип рак, в сравнение с от тези, които изчакват напитката леко да изстине.

Това е било открито при ново изследване в Иран. Местните поданици имат навика да употребяват чая съвсем врящ. При тях обаче били открити огромен брой болести от рак на хранопровода. Въпреки, че тези хора не използват алкохол и цигари.

 Горещ Чай

Почти всички доброволци, взели участие в проучването, използват парещ черен чай постоянно. Консумацията им доближава до литър. Хората, постоянно пиещи напитката по-малко от две минути след наливането ѝ, се оказали най-застрашени.

Високата температура на чая изгаря хранопровода и предизвиква чувство за парене в гърдите. Именно високата температура е обвързвана с риска от рак, настояват медици.

Пиенето на доста парещ чай при температура по-голяма от 70 градуса по Целзий се свързва с осемкратно повишен риск от рак на гърлото.

Според английски проучвания множеството хора избират да употребяват чая си при температура от 56-60 градуса.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР