Всички знаем кои са най-големите производители на петрол в света.

...
Всички знаем кои са най-големите производители на петрол в света.
Коментари Харесай

Топ 10 на държавите с най-големи петролни залежи

Всички знаем кои са най-големите производители на нефт в света. Едва ли за някогое проблем да назове най-малко три от тези страни.

Ключовото тук - не е наложително най-големите производители да са страните с най-големи находища, пишат от уеб страницата на

Защото разликата сред това да имаш открити находища и да добиваш нефт от тях впълен потенциал е основна.

Ето и топ 10 на страните с най-големи потвърдени петролни находища:

10. Либия

Африканската страна разполага с запаси от 48.3 милиарда барела нефт. Дневният й рандеман през днешния ден възлиза на към 1.2 млн. барела.

9. Съединени американски щати

Различните източници правят оценка размера на запасите от нефт на САЩот 36 до 68.8 милиарда барела. Днес обаче страната е най-големият петролен производител в света.

8. Русия

Страната разполага с 80 милиарда потвърдени петролни запаси. Добивът й се намали до 9.4 млн. барела на ден, на фона на 11 млн. барела преди началото на военния спор в Украйна.

7. Кувейт

Резервите от нефт на Кувейт, съгласно ОПЕК, се правят оценка на 101.5 милиарда барела. Страната добива по 2.67 млн. барела на ден, като от тях изнася по 1.7 млн. барела.

6. Обединени арабски емирства

Третият максимален производител на нефт в ОПЕК разполага със находища от 111 милиарда барела. Производството му през днешния ден възлиза на 2.7 млн. барела дневно, от които се изнасят по 2.3 млн. барела.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР